34. kolo
22.04.2018 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

OGC Nice - Montpellier HSC 1:0

Nebylo to sice od Nice zase žádné suverénní představení, ale i nejtěsnější možná výhra se počítá za tři body. Favreho tým se proto posunul až na pátou příčku. MHSC však příliš nezaostává a boj o Evropskou ligu zůstává nadále mimořádně napínavý.

Počasí se na jihu Francie sice vydařilo, ale fotbalistům jakoby na stadionu Allianz Riviera trochu svazovalo nohy. Za devadesát minut (plus nějaké to nastavení) směřovalo přímo na bránu dohromady sedm střel. O jedinou úspěšnou se po hodiny hry zasloužil Pierre Lees Melou, čímž potvrdil dobrou formu z posledních týdnů.

Allan Saint-Maximin na sebe strhnul pozornost, aby mohl posunout na čtyřiadvacetiletého spoluhráče, jehož nepříjemná skákavá křižná střela z nějakých pětadvaceti metrů zapadla do spodního rohu brány, přestože Benjamin Lecomte dělal, co mohl, aby kulatý předmět lapil a celkově počtrnácté v sezoně udržel čisté konto - 1:0.

Velmi slušnou příležitost ke skórování měl Saint-Maximin, nicméně se neprosadil. Naprázdno tentokrát vyšli také Mario Balotelli a Alassane Pléa. Hostující útočníci naopak Waltera Beníteze výrazněji neohrozili ani jednou, takže vítězství Orlů lze určitě považovat za zasloužené. Udržet pátou příčku však nebude snadné.

Už za týden totiž zajíždějí do Strasbourgu, odkud odjíždělo v prosinci s prázdnou i PSG. MHSC prohrálo venku ze sedmnácti duelů pouze čtyři a Ligue 1 tak najdeme jenom pět celků, které jsou na tom v této statistice lépe. Příště se ovšem bude hrát na Stade de la Mosson, kam přijede konkurent ze Saint-Étienne, což slibuje zajímavou fotbalovou podívanou.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele