22. kolo
21.01.2018 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

OGC Nice - AS Saint-Étienne 1:0

Nice se díky další těsné výhře dostalo na metu čtyřiatřiceti bodů, což za současné konstelace znamená šestou příčku, pouze o skóre za Nantes. Naopak historicky pořád ještě nejúspěšnější klub Ligue 1, tedy AS Saint-Étienne, se teď nachází pouhý bod nad sestupovou zónou.

Skvadra Jean-Louise Gasseta si věřila. Se jmény jako Robert Bérić, Paul-Georges Ntep či Romain Hamouma k tomu měla dobrý důvod. V prvním kole navíc ve vzájemném souboji Les Verts vyhráli. Už ve 2. minutě vyzval právě Ntep ke skórování kolegu Beriće a Walter Benítez se patrně jenom tiše modlil, aby střela slovinského útočníka neskončila mezi jeho tyčemi.

Nestalo se, a tak mohla přijít chvíle Wylana Cypriena, který se prosadil po desetiměsíčním půstu. Když z nějakých dvaadvaceti metrů rozehrával přímý kop, zkusil to přes zeď a dobře udělal, přestože si do brány po nucené pauze se navrátivší Stéphane Ruffier na balon sáhnul - 1:0. Nebýt Danteho, mohl Rémy Cabella vyrovnat v pětatřicáté minutě.

O dvacet minut později měl blizoučko k pojišťující trefě Bassem Srarfi. Léo Lacroix stál však přesně tam, kde měl, a balon vyhlavičkoval do bezpečí. Tuniský útočník to zkoušel ještě jednou, nicméně míč se do horního rohu Ruffierovy svatyně nakonec nevešel. Přesto se mohli svěřenci Luciena Favreho radovat z dalšího důležitého vítězství.

V této sezoně bylo už desáté a vypadá to, že krize z jejího úvodu už je zažehnána. I když je fakt, že herně to pořád není takový válec, jako v minulém ročníku. Uvidíme, jak hráči zvládnou mač na Stade Municipal Saint Symphorien v Metách. Pro ASSE to naopak byla jedenáctá porážka. A všichni příznivci klubu doufají, že další se za týden proti Caen konat nebude.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele