23. kolo
28.01.2018 17:00 CET
3 : 1
(3:1)

Reportáž

Girondins Bordeaux - Olympique Lyon 3:1

Olympique Lyon před týdnem v epickém zápase přehrál PSG. Následně vyřadil AS Monaco z Coupe de France. Jenže Girondins Bordeaux bylo nad jeho síly, což nového kouče Guse Poyeta nesmírně potěšilo. I když...

Jeho skvadra totiž zvládla pod jeho vedení i druhý duel. O první vzruch před Lopesovou bránou se ve 20. minutě postaral Nicolas De Préville. Kdyby byl dosáhl na centr Gaëtana Labordeho, mohl dorážet do prázdné. Jeho chvíle přišla o několik okamžiků později. Obrana Lyonu byla překvapivě totálně rozhozená, což umožnilo Soualiho Meïtému, aby se ocitnul sám na hraně pokutového území.

Rozhodnul se nezakončovat, protože si všimnul, že po jeho levé ruce stojí v ještě lepší pozici De Préville. Prostřelit gólmana by v tento moment zvládli i méně zkušení fotbalisté - 1:0. Les Girondins byli při chuti a hnali se do útočení. Za necelých pět minut sebou plácnul v šestnáctce soupeře o zem Malcolm. Ani opakovaný záběr neprokázal, jestli se ho Jérémy Morel opravdu dotknul.

V každém případě se kopala penalta, kterou sám faulovaný s naprostým přehledem proměnil - 2:0. V závěru první půle se ještě děly věci. Nejprve centroval od rohového praporku Nabil Fekir a Marcelo hlavou snížil - 2:1. Kouč Génésio už patrně střádal plány na poločas druhý, jenže ty byly narušeny poté, co byl v pokutovém území faulován Maxime Poundjé. Prsty v tom měl Anthony Lopes a nutno dodat, že tady se "pětka" kopala právem.

Exekuce se neujal Malcolm, nýbrž Gaëtan Laborde. Zvolil jistotu, tedy střed brány, zatímco brankář Les Gones skočil po své levé ruce - 3:1. Trenér hostujícího celku poslal do hry čerstvé síly. V 50. minutě se to mohlo vyplatit. Fekir opět centroval, ale Kenny Tete se vylámal zuby na výborném Costilovi.

V minutě čtyřiasedmdesáté se do balonu pořádně opřel Memphis Depay a bývalá jednička Stade Rennes měla zase plné ruce práce. Poyetovi přidělal na čele vrásky o chviličku později Otávio, když na hranici vápna sejmul pronikajícího Fekira. Po druhé žluté následovala červená karta a Bordeaux dohrávalo o deseti.

Právě holandský reprezentant se mohl následně zapsat do listiny střelců, jenže nakonec chyběly centimetry. V 85. minutě mohli domácí, v jejichž sestavě se tentokrát neobjevil Jaroslav Plašil, prostřednictvím Meïtého přidat pojistku. Rodák z Paříže, který na Matmut Atlantique hostuje z Monaka a v tomto duelu měl devadesátiprocentní úspěšnost přihrávek, ovšem zamířil těsně vedle. Nic to nemění na tom, že se jeho spoluhráči prosadili před vlastními příznivci po dlouhých 325 minutách a že z toho byla osmá výhra. Tu další budou nahánět příští víkend v klání proti Racingu Strasbourg. Olympique Lyon potřetí prohrál a za týden se v ostře sledovaném duelu postaví Monaku na půdě knížecího klubu.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Mustang™

No ta první penalta, to byl teda hnus

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele