19. kolo
20.12.2017 20:50 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Girondins Bordeaux - Montpellier HSC 0:2

Girondins Bordeaux zakončí první polovinu sezony s minimálním náskokem na sestupové pásmo. Montpellier bude sedmý s počtem pouhých třinácti obdržených branek, čímž se nemůžou pochlubit ani borci z PSG.

Jocelyn Gourvennec poslal od samotného začátku do hry Malcolma, který si jako jeden z mála dokázal udržovat dobrou formu. Nicméně v tomhle zápase nepředvedl vůbec nic. Proti šesti montpellierským střelám mezi tři tyče stála jedna jediná v podání Bordeaux! V 66. minutě se o ni postaral osmnáctiletý mladíček Ervin Taha. Benjamin Lecomte by vám ale potvrdil, že se chvilku domníval, že snad musí jít o malou domů.

Jérome Prior byl tedy o poznání zaměstnanějším mužem v rukavicích. Jako první zkoušel jeho pozornost už v 5. minutě z přímého kopu Salomon Sambia. Po půl hodině hry se brankář domácího celku včasným vyběhnutím zasloužil o zmaření šance Rubena Aguilara. Úvodní dějství tedy branku nepřineslo.

V 67. minutě si Giovanni Sio vzpomněl na známé pořekadlo: "Když nevíš, co s míčem, vystřel!" Utěšená rána z nějakých čtyřiceti metrů pak orazítkovala břevno. V síti se kulatý předmět ocitnul až čtyři minuty poté. Pěknou akci zakončil tvrdou střelou zpoza obránce Jonathan Ikoné - 0:1. Ze své první trefy se ale vlastně kupodivu ani příliš neradoval.

Na pojistku čekalo MHSC dvacet minut. Vzhledem k neškodnosti Les Girondins však nebyla zapotřebí. Isaac Mbenza převzal balon na levém křídle, bez větší námahy přešel přes obránce a z hranice pokutového území vyslal pravačkou zakroucenou přízemní střelu přesně na vzdálenější tyč - 2:0. Snad se týmu Jaroslava Plašila lépe vydaří příště duel proti Troyes. Na La Paillade čeká Monaco.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele