9. kolo
15.10.2017 15:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Girondins Bordeaux - FC Nantes 1:1

Jak Bordeaux, tak Nantes se v případě výhry mohly posunout na medailovou příčku. Ale protože uhrály jen remízu, budou si muset na další posun počkat minimálně týden. Větší radost budou mít z výsledku patrně svěřenci kouče Ranieriho, který prodloužili sérii bez porážky na sedm utkání.

V úvodu byl na pravé straně obrany domácího celku aktivní především Igor Lewczuk. Jeho centr z 21. minutě ale nedokázal dostat za Tatarusanova záda Lukas Lerager. Také další příležitost patřila Les Girondins. Pokus Younousse Sankharého byl sice zblokovaný, ale míč se dostal k Francoisi Kamanovi, jenž se do rány pořádně opřel a nebýt teče Diega Carlose, zřejmě by z toho byla parádní šibenice.

Pakliže se Nantes dostanou do vedení, má soupeř závažný problém. Přesto to se stalo v tu nejméně vhodnou dobu. Ve druhé minutě nastaveného času první půle centroval z levé strany do vápna Adrien Thomasson. Leo Dubois sice obranu nepropálil, ale odražený balon bleskově dopravil zblízka do sítě Préjuce Nakoulma - 0:1.

Pro skvadru kouče Gourvenneka se ale stalo to nejlepší, co se mohlo stát. Hned po změně stran povodil nekoncentrovanou defenzivu Nicolas De Préville, načež nahrál Malcolmovi, který využil nedůslednosti, došel si až do vápna, odkud přízemní střelou na vzdálenější tyč překonal padajícího rumunského gólmana - 1:1.

Dvacetiletý Brazilec má tedy v současné sezoně na kontě pět branek a šest asistencí. Další trefu v duelu s Les Canaris mohl zaznamenat v 54. minutě, jenže muž v rukavicích byl striktně proti. Ciprian Tatarusanu, jenž na sebe upozornil na loňském EURU, se ve zbytku zápasu musel činit ještě proti dvěma bezprostředně následujícím pokusům z kopaček Alexandre Mendyho a Jonathana Cafúa.

Více branek už stadion Matmut Atlantique neviděl. Domácí tedy mají na kontě šestnáct bodů a před sebou střetnutí s Amiens. FC Nantes se můžou spolu s PSG, Caen a Montpellierem pyšnit zatím nejpevnější obranou v Ligue 1, což budou chtít zachovat i za týden, kdy na Stade de la Beaujoire zavítá Guingamp.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele