35. kolo
28.04.2018 20:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Girondins Bordeaux - Dijon FCO 3:1

Hráči Bordeaux potvrdili úlohu mírného favorita proti sousedovi v tabulce z Dijonu a v domácím prostředí ho dokázali přehrát po výsledku 3:1. Potvrdili tak dobrou formu z poslední doby a znovu se přiblížili k evropským pohárům. Momentálně jsou devátí se šestačtyřiceti body a na šesté Rennes mají manko čtyř bodů. FCO má i přes porážku zajištěnou záchranu, v Ligue 1 mu patří dvanáctá příčka s dvaačtyřiceti body.

Do první větší šance se probojoval Girondins po čtvrthodině hry, kdy z hranice šestnáctky vypálil Francois Kamano a bližší konstrukci minul zhruba o půl metru. Domácí se dočkali vedení ve 25. minutě, kdy další ránu Kamana tentokráte z dvaadvaceti metrů vyrazil brankář Reynet před sebe a dorážející Younousse Sankharé pak bez problémů zamířil z deseti metrů doprostřed branky. Po půl hodině hry mohlo Bordeaux dokonce vést o dva góly.

V tváří tvář proti Reynetovi stanul zcela osamocený Laborde, ale trefil jen nohu hostujícího strážce. Zhruba deset minut před přestávkou naopak mohli hosté srovnat, jenomže po ráně Naïma Slitiho fantasticky zasáhl gólman Costil. Ve 43. minutě obdržel kolmici za obranu po nádherné kombinaci korejský ofenzivní záložník Hoon Kwon, jeho přízemní bombu z dvaceti metrů vyrazil nad sebe připravený Costil.

Hosté přeci jen srovnali krok devět minut po změně stran. Za podražení Sankharého byl nařízen pokutový kop, ke kterému se odhodlal Sliti a Costila poslal na opačnou stranu - 1:1. Za necelých dvacet minut si domácí vzali zpět ztracený náskok. Jasného podražení se tentokráte dopustil Djilobodji a rozhodčí Hamel podruhé v utkání ukázal na penaltový puntík. Míč si postavil Kamano a umístěnou ranou nedal Reynetovi žádnou šanci na úspěch.

Domácí se definitivně uklidnili v 80. minutě, kdy jejich výhru pojistil Valentin Rosier. Záložník Dijonu stál v nesprávnou chvíli na nesprávném místě, po rohovém kopu Poundjého boxoval Ryenet pouze do jeho zad a míč se nešťastně odrazil do sítě. V domácím dresu nastoupil od začátku bývalý český reprezentant Jaroslav Plašil a byl střídán v 66. minutě. Bordeaux v příštím kole zavítá na půdu Saint-Étienne, FCO narazí na konkurenční Guingamp.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com. ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele