17. kolo
10.12.2017 17:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

FC Nantes - OGC Nice 1:2

Nantes začalo proti Nice dobře. Alassane Pléa a Mario Balotelli, tedy góloví lídři minulého ročníku, však zapříčinili, že si jejich současný zaměstnavatel v tabulce o něco polepší.

Les Canaris se zatím na Stade de la Beaujoire prezentovali velice dobrými výkony. Před tímto střetnutí zvítězili pětkrát za sebou, což je počin, jaký se jim nepodařil od mistrovské sezony 2000/2001. A i tentokrát začali o poznání lépe. Dlouhý nákop Koffiho Djidjiho ukořistil Emiliano Sala. Všimnul si nabíhajícího Yacineho Bammoua, jenž parádní přízemní křižnou střelou poslal Nantes do vedení - 1:0.

Hráči Nice si jistě byli vědomí toho, že se jim v Bretani při utkáních s tímto protivníkem příliš nedaří. V žádném případě ale nezpanikařili. Ve 34. minutě se poprvé v zápase připomněl Mario Balotelli. Ciprian Tatarusanu byl pozorný. Převaha Les Aiglons trvala až do konce úvodního dějství. Allan Saint-Maximin ještě po Seriho rohu orazítkoval břevno.

Nicméně další standardní situace přistála na hlavě Alassaneho Pléy, jenž díky spolupráci se zemí zaznamenal svou pátou letošní trefu - 1:1. Do šaten se tedy šlo za nerozhodného stavu, který vydržel až do 75. minuty. Ještě předtím se musel Walter Beníter odhodlaně položit pod nohy Emiliana Saly, aby zamezil šesté Argentincově brance v letošní kampani Ligue 1.

Balotelli se potom po Saint-Maximinově pobídce nejprve zastřeloval. Teprve po dalším přiťuknutí svého spoluhráče dokonale zaskočil Tatarusana střelou zpoza velkého čtverce na bližší tyč - 1:2. Ranieriho družina měla ještě jednu dobrou šanci na odpověď, avšak Jules Iloki ztroskotal na famózním Benítezovi, jenž Yoana Cardinaleho zpět mezi tři tyče asi jen tak nepustí.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Claudiovi to skrátka v menších kluboch ide a tak mu prajem ďalšiu výhru v pomere 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

TIP: 0.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele