31. kolo
01.04.2018 15:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

EA Guingamp - Girondins Bordeaux 2:1

Bordeaux ani na šestý pokus nezvítězilo a za uplynulý měsíc si připsalo jen dva body. Girondins tentokrát nestačili na Guingamp, který podobnou sérii konečně utnul. Zápas na stadionu Roudourou rozhodly dvě branky v rozmezí od 55. do 59. minuty, o které se postarali Greniér respektive Diallo. Hosté stačili deset minut před koncem jen korigovat.

Les Girondins sice měli lepší start do utkání, ovšem překonat Johnssona nedokázali. Znovu je trápil palčivý problém neproduktivity v ofenzívě. Nutno podotknout, že ani Guingamp v útoku neoslňoval a první poločas byl pro diváky spíše utrpením, než zábavou. Guingamp sice dokázal v závěru prvního dějství Bordeaux zatopit, ale výsledek 0:0 se neměnil.

Změna skóre přišla ve druhém dějství. Domácí rozehrávali volný přímý kop z ideální pozice a Clément Grénier nádherným obstřelem překonal stojícího Costila. Bordeaux úvodní branka zaskočila a domácí toho okamžitě využili. Nedlouho po Grénierově brance se opřel do odraženého balónu Mustapha Diallo a Costil byl znovu bez šance. Guingamp si hýčkal dvoubrankové manko a Bordeaux bylo nad propastí dalšího neúspěchu.

V 77.minutě mohl definitivně rozhodnout Jimmy Briand, ale samostatný postup na Costila nezvládl. Brankář Bordeaux udržel naděje a ty vzápětí přiživil kontaktní brankou Malcom. Byl to ale"porod". Girodins měli po ruce Ikoka k dispozici pokutový kop, jenže Malcom ho neproměnil. Využil až nastalých zmatků ve vápně a nakonec přece jen dopravil balón za brankovou čáru. Hosté tedy ještě spěchali za vyrovnáním.

Bordeaux vyvinulo v závěru drtivý tlak a v nastavení bylo blízko vyrovnání. Po centru Leragera hlavičkoval mimo Kamano. Hosté vyrovnat nedokázali a znovu padli.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele