23. kolo
27.01.2018 20:00 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

EA Guingamp - FC Nantes 0:3

Co se Ligue 1 týče, Nantes vůbec poprvé vstřelilo tři branky. Odnesl to Guingamp, pro něhož šlo o celkově čtvrtou prohru v řadě.

V prvním poločase to byla na Stade du Roudourou fotbalová nuda. Od derby diváci právem očekávali mnohem více. Věci se daly do pohybu až po změně stran. Konkrétně v momentě, kdy na hřiště přišel Alexander Kačaniklić. Po hodině hry převzal na pravé straně balon od Lea Duboise, načež jej poslal před bránu, kde Emiliano Sala přenechal míč Adrienu Thomassonovi, který zacílil naprosto přesně k tyči - 0:1.

A potvrdil dobrou formu, neboť se dvakrát prosadil i v týdnu v rámci Coupe de France, byť to na postup nestačilo. Svěřenci Antoina Kombouarého začali hrát aktivněji, protože cítili, že mohou vyrovnat. Většinou ale naráželi na dobře organizovanou obranu, z čehož měl Claudio Ranieri velikou radost.

Zároveň museli dávat pozor na rychlé protiútoky. V 83. minutě měl hodně blízko ke gólu Sala. Karl-Johan Johnsson však nějak dokázal jeho tvrdou ránu vytěsnit nad břevno. O tři minutky později přiletěl do vápna Guingampu centr od rohového praporku, který rukou zasáhnu Mustapha Diallo. Rozhodčí Millot tak musel nařídit penaltu.

Její exekuce se ujal výše zmíněný argentinský útočník. A i když gólman vystihnul směr střely, zastavit ji kvůli té razanci nedokázal - 0:2. Pro Salu to byla osmá trefa v sezoně. V nastaveném čase si ještě parádně udělal prostor ve vápně Santy N’Gom a přízemní střelou na vzdálenější (levou) tyč dal výsledku jeho finální podobu - 0:3.

Pro čtyřiadvacetiletého forvarda, který ještě před rokem vypomáhal amatérům v klubu La Suze FC, to byl první zásah mezi elitou. A dopomohl k důležité výhře, protože jak Nice, tak Rennes v tomto kole zaváhaly. Les Canaris tedy mají na páté příčce tříbodový náskok a za týden se střetnou s Caen. Guingamp se bude chtít probrat v dalším derby s Rennes.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele