23. kolo
27.01.2018 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Angers SCO - Amiens SC 1:0

Jedna jediná trefa nakonec stačila Angers k tomu, aby zvítězilo nad Amiens. Pořád to ale vypadá na tuhý boj o záchranu, vezmeme-li v potaz fakt, že k udržení v Ligue 1 je obvykle nutné sesbírat nejméně 40 bodů.

Svěřenci Stéphana Moulina nechtěli čekat, než se soupeř rozehraje, a proto šli do vedení už v 6. minutě. Karl Toko Ekambi vyzval ke skórování Billyho Ketkeophomphona, jenž z nějakých dvaadvaceti metrů vyslal na Régise Gurtnera velice nepříjemnou střelu, kterou brankář Amiens nezkrotil. Před dorážejícím Pierrickem Capellem pak už stál jenom snadný úkol - 1:0.

Gurtner musel během úvodního dějství řešit ještě další dvě zapeklité situace. V obou měl prsty aktivní Karl Toko Ekambi. Kamerunský fotbalista si na hostující jedničce vylámal zuby jak ve dvanácté, tak v pětačtyřicáté minutě. Většina příznivců na Stade Raymond Kopa tak mohla být o přestávce se stavem na ukazateli skóre spokojená.

Angers trefilo prostor brány dohromady sedmkrát. Zato nikdo z hráčů Pélissierova výběru nedokázal za devadesát minut (plus nějaké to nastavení) vystřelit mezi tři tyče! Nejblíže byl v 73. minutě Gaël Kakuta, ale jeho přímý kop o kousíček minul zařízení. Hosté tedy nenapodobili výborný výkon z utkání proti Guingampu.

Po Dijonu a Troyes SCO v domácím prostředí opět uspělo, takže si mírně vylepší statistiku. Pořád to však není žádná sláva. Přitom právě domácí zápasy by pro skvadru kolem Thomase Manganiho mohly hrát v konečném zúčtování sakra důležitou roli. Příště zajíždí do Montpellieru, Amiens doma přivítá AS Saint-Étienne.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele