22. kolo
20.01.2018 20:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Amiens SC - EA Guingamp 3:1

Po šestizápasovém půstu bez vítězství se konečně Amiens zaradovalo ze třech bodů. Uplynulých šest kol mu vůbec nevyšlo podle představ, všudy všeho za toto období získal jen jeden bod, a tak vzpruhu proti Guingampu potřeboval jako sůl. Jeho soupeř naopak padl podruhé za sebou, jelikož nezvládl poslední desetiminutovku tohoto klání.

Na nováčky soutěže přitom bretaňský celek v minulosti velmi dobře uměl. V uplynulých jednadvaceti utkání proti nim neutrpěl jedinou porážku, naposledy tomu bylo v září roku 2014 proti tehdy postoupivším Métám. První poločas ještě skončil nerozhodně, a i když ve druhém vlastně vše směřovalo také k remíze, nakonec domácí stačili dvakrát udeřit.

Ti se ujali vedení po šestnácti minutách hry. Monconduit zakličkoval v pokutovém území, k zemi ho srazil Diallo, a sudí Desiage ukázal na bílý puntík. K exekuci penalty se postavil Konaté, který nechytatelnou střelu umístil přesně do šibenice, a to navíc ještě gólman Johnsson nevystihl směr tohoto pokusu a skočil na opačnou stranu.

Svěřenci Antoina Kombouarého, kteří ve vloženém kole nepředvedli vůbec dobrý výkon proti Lyonu a ztratili svou slušnou šňůru šesti ligových kol bez prohry, odpověděli ve 29. minutě. Založili nenápadnou akci na pravé straně, Salibur pak prostrčil balón do středu, odkud vypálil tvrdě Coco, a i když si brankář Gurtner na balón sáhl, v cestě do sítě ho nezastavil.

Druhé dějství bylo z obou stran hodně opatrné. A v podstatě ony dva góly se staly těmi nejklíčovějšími momenty. Nejprve v 79. minutě Manzala poslal zprava centr do šestnáctky, a tam se Konaté prosadil střelou z první. A o pět minut později sice Manzala trefil tyčku, nicméně z dorážky se už poměrně snadno trefil zkušenostmi ostřílený Bodmer.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele