12. kolo
06.11.2016 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

SM Caen - OGC Nice 1:0

Nice poprvé v sezoně padlo! A překvapivě se o to postarali fotbalisté skromného Caen, jejichž boj o záchranu dostal dnes odpoledne nečekanou injekci. Už potřetí v řadě kopali domácí proti Les Aiglons penaltu; tentokrát ji proměnil Ivan Santini a zařídil tak nejtěsnější výhru 1:0.

Hosté podnikli dalekou cestu na sever s jediným cílem - udržet se v trháku na čele a zareagovat na monackou demolici nováčka z Nancy. Místo toho ale bylo od začátku jasné, že Caen nedá favoritovi nic zadarmo. První poločas zvládli domácí skvěle; nejenže ligového lídra přehrávali v poli, ale vypracovali si i několik slibných šancí. Ronny Rodelin jako první prověřil gólmana Cardinaleho dvěma střelami z dálky, skutečnou gólovkou však byla až situace ze 30. minuty, kdy si na Bessatův přímý kop naskočil Damien Da Silva a parádní hlavičkou donutil Cardinaleho k akrobatickému zákroku.

O deset minut později pak domácí šli zaslouženě do vedení, i když jim k tomu musela pomoci penaltová situace. Malang Sarr špatně zpracoval balon a dovolil tak aktivnímu Rodelinovi postupovat na bránu; bránící Dalbert se snažil situaci ještě zachránit, místo toho však unikajícího soupeře fauloval ve vápně. Míč si na bílý puntík postavil Santini a zkušeně poslal Cardinaleho na opačnou stranu.

Hosté se vzpamatovali teprve po přestávce, zejména díky ve formě hrajícímu Alassane Pléovi; ex-lyonský fotbalista měl dvě slibné střely, obě však mířily mimo, zatímco jeho útočný kolega Mario Balotelli po hodině hry nastřelil tyč. S blížícím se závěrem dokázalo Nice zatlačit svého soka do defenzivy, Caen ale bránilo svědomitě a před viditelnou favoritovu převahu další nebezpečné šance před Vercoutrem jednoduše nepovolilo. Normandští si tak připisují čtvrtou výhru v sezoně, zatímco celek z Riviéry už vede pouze o tři body.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele