24. kolo
01.03.2017 19:30 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

SC Bastia - FC Nantes 2:2

Dohrávka 24. kola měla nad očekávání velmi zajímavý průběh a nakonec skončila remízou 2:2. Pro domácí Bastiu se vyvíjel duel nepříznivě, když od 10. minuty hrála v oslabení, ovšem poté ve druhé polovině závěrečného dějství se dostala do dvoubrankového vedení. Hosté okamžitě snížili, neproměnili pokutový kop a vyrovnávací branku vsítili ve druhé nastavené minutě. SC je v tabulce stále na předposlední devatenácté pozici se čtyřiadvaceti body.

Nantes má na kontě o deset bodů více a je jedenácté. Bastiu poprvé vedl portugalský kouč Rui Almeida, který v pondělí vystřídal Francoise Ciccoliniho a chyběl mu jen malý kousek k tomu, aby zažil velmi úspěšnou premiéru. Jeho situaci zkomplikoval první vážnější moment po deseti minutách hry, kdy se v blízkostí půlícího kruhu dopustil nešetrného zákroku Alexander Djiku. Ten šlápl protihráči zvednutou podrážkou na koleno a po přímé červené kartě byl nekompromisně vyloučen.

V dalším průběhu se domácí spoléhali především na dobrou defenzívu a i v oslabení drželi se soupeřem krok. První větší příležitost se urodila po hodině hry, na kolmici za obranu si naběhl Bammou a z voleje mířil příliš vysoko. Bastia se dostala do vedení z ničeho nic v 69. minutě, kdy po přihrávce na pravou stranu poslal přízemní centr na zadní tyč Nangis a nabíhající Gaël Danic dopravil balón ve skluzu do sítě.

Ještě větší překvapení bylo k vidění o sedm minut později, dvoubrankové vedení SC zařídil Prince Oniangué. Ten po pasu z levého křídla od Bengtssona, následné teči Rose a odrazu balónu od pravé tyče dopravil míč zblízka za záda padajícího brankáře Rioua. Neuběhly však ani tři minuty a FC snížilo. Po rychlé akci převzal míč Dubois a v pokutovém území soupeře vyzval ke skórování Emiliana Salu, jenž se parádně trefil do horního růžku.

Hosté byli velmi blízko k druhé vstřelené brance v 88. minutě. Po centru z pravé strany střídající Keita ve vlastní šestnáctce naprosto zbytečně přistrčil protihráče a byl nařízen pokutový kop. K němu se postavil Lucas Lima, jenže přízemní pokus poslal zhruba o půl metru vedle pravé tyče. Nantes nakonec přeci jen srovnalo stav v nastaveném čase, po dlouhém pasu Saly obelstil Diego Carlos překvapivým zpracováním dva obránce i brankáře Lecu a se zakončením do odkryté branky již neměl sebemenší problémy.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele