37. kolo
14.05.2017 21:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

SC Bastia - FC Lorient 2:0

Bastia zvládla nesmírně důležitý duel s Lorientem, díky čemuž může směle doufat, že udrží Ligue 1. Ačkoli v Marseille to rozhodně nebude nic jednoduchého. Lorient přivítá doma Girondins Bordeaux.

Jérémie Aliadiére sice skóroval jako první, jenže jeho gól nemohl být uznán pro ofsajd. Na neutrální půdě ve Fos-Sur-Mer to nebyla v prvním poločase atraktivní podívaná. Přeci jen v komorní atmosféře bez diváků nemusí být snadné se naplno motivovat, přestože oběma týmům jde v závěru ročníku skutečně o hodně.

O přestávce udělal Rui Almeida jednu velice podstatnou změnu. Ze hřiště stáhnul nevýrazného Yannicka Cahuzaca a na jeho místo přišel Gaël Danic. Jeho příchod na hřiště se ukázal býti výborným tahem poprvé v 74. minutě. Jeho přízemní centr zužitkoval na zadní tyči číhající Enzo Crivelli - 1:0. Pro dvaadvacetiletého útočníka to byl jubilejní desátý gól v sezoně.

V 86. minutě se Danic chopil balonu, všimnul si, že Benjamin Lecomte je daleko z brány, a tak z nějakých pětačtyřiceti metrů vystřelil přesně do pravého horního rohu brány - 2:0. Tak určitě jeden z největších kandidátů na gól sezony - 2:0. Lorient by při absenci Benjamina Moukandja po celou dobu prakticky neškodný.

V příštím kole se budou muset svěřenci Bernarda Casoniho opravdu hodně snažit. Přeci jen OM, a zvláště pak Bafétimbi Gomis a Florian Thauvin, dokážou soupeřovu obranu pořádně potrápit. Více branek než Lorient inkasovali pouze Mety. Ty už ale přesto mají setrvání ve francouzské nejvyšší soutěži jisté i pro příští sezonu.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele