28. kolo
04.03.2017 20:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

SC Bastia - AS Saint-Étienne 0:0

Dvě červené karty byly asi tím nejpikantnějším kořením tohoto střetnutí, které branku nenabídlo. Bastia hrála o deseti od konce prvního poločasu, kdy se po kickboxerském úderu nechal vyloučit Nicolas Saint-Ruf, ve druhém dějství ukázal Fabien Lemoine rovněž prvek bojového umění, a také St. Étienne muselo pobývat na hřišti v oslabení.

Domácí před vlastními fanoušky už popáté v řadě pouze remizovali, pořád však jejich situace v boji o záchranu rozhodně není bezvýchodná. Horší je čekání na ligové vítězství, které trvá už dlouhých deset kol. Hosté, kteří soupeří o účast v Evropské lize pro příští ročník, pokračují v nevalných výkonech. Z možných patnácti bodů vydolovali jen čtyři.

V první půlhodince hry byli o něco aktivnější Les Verts. Střelecky se snažili prosadit Saivet a Veretout, ovšem ani jeden z nich míč mezi tři tyče neusměrnil. Poté již Saivet dokázal vyprodukovat pokus směrem na bránu, brankáře Lecu ovšem z blízkosti nepřekonal. Na druhé straně se gólman Ruffier činil vůči přímému volnému kopu Bengtssona.

Opravdu velké vášně vzbudila 44. minuta. Saint-Ruf ve vzduchu kopl někam do krku nešikovně Pajota a sudí Rainville prostě nemohl jinak. Červená karta byla zcela na místě. Bastia patří k vůbec nejhříšnějším celkům celé Evropy. Je až s podivem, že tohle bylo už celkem dvanácté vyloučení korsického klubu v nynější sezóně.

Navzdory tomuto nepříjemnému momentu se Bastia mohla ujmout vedení, když Nangis po rychlém protiútoku posílal nebezpečný centr do brankového území, a jen zákrok obránce Gabriela zastavil podnikání nabíhajícího si Danica. ASSE přesilovku nevyužil, a to i proto, že mu situaci v 65. minutě rozhodně neulehčil Lemoine.

Ještě předtím se snažil hlavou zakončovat Perrin, jenže Lecu svým pokusem neohrozil, a jen o pár chvil později jeho spoluhráč vysokou nohou trefil El-Kaoutariho. Také on předčasně opouštěl plac, byť bylo vidět, že si takhle počínat nechtěl. Do konce utkání jako by se pak obě ekipy jednoduše smířily s nerozhodným výsledkem.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele