10. kolo
22.10.2016 17:00 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

Olympique Lyon - EA Guingamp 1:3

Tak tohle je pro hrdý Lyon pořádná rána. Les Gones doma nečekaně podlehli bojovnému Guingampu 1:3, propadli se do středu tabulky a kouč Bruno Génésio bude mít hodně co vysvětlovat - právě totiž zažil pátou prohru z posledních šesti pokusů ve všech soutěžích. Mužem zápasu se stal Marcus Coco, který vstřelil dvě branky.

Depresivní odpoledne pro Génésia a jeho muže ještě podporuje fakt, že Lyon v poločase vedl 1:0, byl jasně lepším týmem a mohlo být dávno hotovo; jen sám Sergi Dárder měl dvě skvělé šance, narazil ale na švédského gólmana v hostující brance, Karla-Johana Johnssona.

Nakonec tak domácím musela k těsnému vedení pomoci penaltová situace, kterou vybojoval nezvykle Maxime Gonalons. Lyonský kapitán se probil do vápna, kde si na něj vyšlápl Moustapha Diallo a rozhodčí neměl jinou možnost než ukázat na bílý puntík. K němu se postavil Alexandre Lacazette - a ačkoliv v úterý v Lize mistrů sledovaný kanonýr proti Gigi Buffonovi selhal, tentokrát už desítku proměnil. Šlo o jeho první trefu po návratu z marodky a celkově sedmou v sezoně.

V první pětačtyřicetiminutovce Lyon zkrátka fungoval. Návrat k osvědčenému 4-3-3 z úvodu sezony, které Génésio opustil až po Lacazetteho zranění na začátku září, viditelně oživil tápající tým, čemuž pomohl i Mouctar Diakhaby; teprve devatenáctiletý odchovanec podal proti Juventusu velmi dobrý výkon a přesvědčil tak svého kouče, že má na základ i tentokrát.

A právě Diakhaby byl výraznou postavou úvodu druhého dějství, i když rozhodně ne v pozitivním slova smyslu. Hned ve 46. minutě po jeho ztrátě Guingamp vyrovnával; ex-lyonský Jimmy Briand přišel snadno k míči a nabil Yannisi Saliburovi, který bez problémů uklidil míč do sítě. O šest minut byli diváci svědky dalšího souboje Diakhaby - Briand, a opět s týmž výsledkem; tentokrát z toho těžil Marcus Coco, autor parádní rány volejem. Les Gones se ani pořádně nerozkoukali a z ideálně rozjetého zápasu byl rázem průšvih; dva momenty nepozornosti a skóre se otočilo na 1:2.

Ne že by domácí byli úplně bez šance, druhé dějství ale z jejich strany nemělo s ideálem nic společného. Jedině Lacazette držel naděje týmu nad vodou, jeho rána z přímého kopu však skončila na pozorném Johanssonovi a snaha vymodlit si penaltu po střetu s Jordanem Ikokem přišla vniveč. Naopak na druhé straně udeřil Guingamp ještě jednou: třináct minut před koncem Johansson založil rychlý brejk dalekým výhozem na Coca, který uhájil míč před Rafaelem i N'Koulouem a nakonec senzačně překonal i Anthonyho Lopese. Bretaňští tak mají na kontě už sedmnáct bodů, po třech prohrách v řadě konečně venku zabrali a vypadá to, že přes ztrátu Jocelyna Gourvenneca se o prvoligovou příslušnost nemusí bát ani letos.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

to si snad kluci dělají prdel,ne???

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele