18. kolo
17.12.2016 20:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Montpellier HSC - Girondins Bordeaux 4:0

MHSC sice vypadnul z Coupe de la Ligue, když nestačil na Nantes, nicméně v ligové soutěži za sebou tým Frédérika Hantze nemá vůbec špatné období (s přihlédnutím k tomu, jak bídně sezonu začal). Zato Les Girondins mají za sebou tři porážky s celkovým skóre 0:10!

Jocelynu Gourvennekovi na Stade de la Mosson nebylo veselo už po třinácti minutách hry. Morgan Sanson se na nějakých třiceti metrech od brány chytře otočil s balonem, aby mohl najít lépe postaveného Paula Lasneho. Ten křižnou střelou levačkou zpoza vápna mířil naprosto přesně k pravé tyči Priorovy svatyně - 1:0.

Prakticky hned další akce přinesla pro Bordeaux další ránu. Daniel Congré rozehrával z vlastní poloviny standardní situaci. Dlouhý centr prodloužil Steve Mounié a Stéphane Sessegnon z první takovým šikovným obloučkem překonal brankáře hostí - 2:0. Kdo ví, jak by se věci nadále odvíjely, kdyby Jaroslav Plašil proměnil svoji příležitost ...

A kdo ví, jestli by Bordeaux s výsledkem vůbec ještě něco dokázalo udělat, kdyby po vyloučení Jérémyho Méneze nehrálo od 38. minuty o deseti. Těsně předtím Paul Lasne mířil do břevna. Ve druhém poločase la Paillade hru spíše jenom kontrolovali a hledali skuliny v obraně Gourvennekova týmu.

Hned dvě našli domácí v 84. minutě. Morgan Sanson poslal balon parádní uličkou na křídlo Lasnemu, který přihrávkou napříč pokutovým územím našel zcela neobsazeného Mouniého, jenž si mohl vybírat z několika možných řešení této situace - 3:0. Čtvrtý hřebíček zatlouknul Yacouba Sylla poté, co oloupil váhajícího Nicolase Palloise - 4:0.

Montpellier má teď sesbíráno dvaadvacet bodů, což za současné konstelace stačí na jedenáctou příčku. V posledním podzimním kole dojde na odvetný souboj s FC Nantes. Bordeaux má oproti tomu na svého přemožitele už jen dvoubodový náskok a rozporuplný podzim uzavře střetnutím s OGC Nice, které se dost možná stane poměrně překvapivým mistrem první poloviny sezony.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele