30. kolo
18.03.2017 20:00 CET
5 : 1
(3:0)

Reportáž

Girondins Bordeaux - Montpellier HSC 5:1

Hráči Bordeaux dokázali napravit minulou porážku s vedoucím Monakem a tentokráte v domácím prostředí jasně deklasovali zachraňující se Montpellier vysoko 5:1. V tabulce Ligue 1 se tak nacházejí na šestém místě se šestačtyřiceti body, o svém vítězství rozhodli již v prvním poločase hned třemi brankami. Hostům patří patnáctá pozice s třiatřiceti body a před osmnáctou barážovou příčkou Nancy disponují pětibodovým náskokem.

Po úvodní nepříliš zajímavé dvacetiminutovce se Girondins dostal do vedení ze své první vážnější příležitosti, kterou proměnil Diego Rolán. Ten ve 25. minutě obdržel dlouhý pas za obranu, obhodil si brankáře Pionniera a pak bez větších potíží rozvlnil síť. Za další čtyři minuty zvyšoval vedení domácího výběru Younousse Sankharé, jenž využil špatné rozehrávky HSC a zcela osamocen ze čtrnácti metrů zamířil doprostřed branky.

Bordeaux vsítilo již třetí gól ve 32. minutě, tentokráte bylo úspěšné z pokutového kopu. Ten byl nařízen za ruku Brazilce Hiltona. Balón si vzápětí postavil Valentín Vada a zamířil snadno k levé konstrukci, Pionnier se hnul na opačnou stranu. Hostující stráže zabránil čtvrté inkasované trefě za dalších šest minut, kdy ve stoprocentní příležitosti vychytal Kamana, Montpellieru svitla naděje na bodový zisk ihned po změně stran.

Tentokráte byl nařízen pokutový kop v jeho prospěch za ruku Sankhareho. K zahrání penalty se odhodlal Ryad Boudebouz a ani on se nemýlil, mířil k pravé tyči do protipohybu gólmana Carrassa. V dalších minutách hráli domácí o něco nervózněji, odpor soupeře definitivně zlomili necelou čtvrthodinu před koncem. Podruhé v tomto střetnutí skóroval Rolán, kdy po přihrávce Sabaly z pravé strany mířil přímo k bližší tyčce.

Hostům se ještě více přitížilo v 82. minutě, od této chvíle totiž hráli v deseti. Do samostatného úniku se dostával střídající Ounas a ve vyložené brankové příležitosti ho skluzem zastavil Daniel Congré, který tak byl po přímé červené kartě vyloučen. Ve třetí nastavené minutě uzavřel gólový účet sobotního duelu Malcolm, po křížné nahrávce od Ounase měl před odkrytou brankou snadnou úlohu. Český krajánek ve službách Bordeaux Jaroslav Plašil přišel na trávník v 69. minutě.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele