14. kolo
26.11.2016 20:00 CET
3 : 2
(0:1)

Reportáž

Girondins Bordeaux - Dijon FCO 3:2

Bordeaux si jenom díky famóznímu závěru zachránilo tři body proti Dijonu. O obě klíčové trefy se postaral Francois Kamano, jenž se v posledních pěti utkáních svého klubu prosadil hned čtyřikrát.

Poměrně dlouho nebyly na Nouveau Stade de Bordeaux k vidění žádné zajímavé příležitosti, takže není divu, že se skóre měnilo až minutu před vypršením řádné hrací doby prvního poločasu. Mehdi Abeid strávil značnou část svojí kariéry v Řecku a v Anglii. V dresu Dijonu však předvádí po návratu do země, kde se narodil (na reprezentační úrovni ale nastupuje za Alžírsko) velice dobré výkony.

Když si stoupnul k rozehrávce přímého kopu z nějakých dvaadvaceti metrů, málokdo čekal, že o chviličku později poletí míč do středu branky a od břevna se odrazí za čáru - 0:1. Jenže nedlouho po změně stran už bylo vyrovnáno. Maxime Poundjé nahrál Diegu Rolánovi, který ještě vylepšil svou pozici a vsítil svůj čtvrtý gól v sezoně - 1:1. Všechny přitom zaznamenal v domácím prostředí.

Avšak krátce po hodině hry bylo zase všechno jinak. Loïs Diony, jenž kdysi strávil nějaký čas v akademii Bordeaux, přihrál Júliovi Tavaresovi, který prostě přišel na způsob, jak překonal Jeroma Priora v brance celku z města nad řekou Garonnou - 1:2. Fanoušci Dijonu už netrpělivě očekávali závěru zápasu. Jenže právě tehdy dvakrát udeřil Kamano.

V 88. minutě hlavičkoval přesně do černého po rohovém kopu, který rozehrál Jaroslav Plašil - 2:2. A ve třetí minutě nastaveného času si guinejský útočník našel na zadní tyči centr Jérémyho Méneze - 3:2. Bordeaux je už šest zápasů bez porážky a díky tomu se vyšvihlo na šestou příčku. V týdnu zajíždí na Korsiku k duelu s Bastií, zatímco čtrnáctý Dijon přivítá rozjeté Monaco.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele