1. kolo
13.08.2016 17:00 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Girondins Bordeaux - AS Saint-Étienne 3:2

Nebýt mizerného závěru, bylo by Bordeaux se vstupem do nového ročníku naprosto spokojeno. Ještě deset minut před koncem vedlo o tři branky, jenže St. Étienne se i za velmi krátkou dobu dokázalo dotáhnout na dostřel a málem slavilo velký obrat. Každopádně tři body si Les Girondins nakonec zasloužili.

Potvrdilo se, že v zápasech Bordeaux v rámci 1. kola se nerozhodný výsledek jednoduše nerodí. Naposledy tomu tak bylo v sezóně 2000/01. Od té doby celek z Akvitánie jen šestkrát prohrál a jubilejní desátou výhru přidal právě nyní. Ale tak veselo být nemuselo, kdyby v nastavení druhého poločasu nehlavičkoval jen do tyče Pajot a nevyrovnal.

Celkem třicet čtyři tisíc diváků na Nouveau Stade de Bordeaux sledovalo úvodní gól domácího týmu ze 13. minuty. Touré z levé strany poslal pěkný centr do brankového území, kde se Laborde dokázal odpoutat od svého strážce Pogby a hlavičkou zamířil přesně k tyči, kam se brankář Ruffier marně natahoval.

Dvaadvacetiletý útočník strávil poslední půl rok na hostování v druholigovém Clermontu, a i když s Ligue 1 měl do tohoto duelu jen pouhou dvanáctiminutovou zkušenost, nebál se mu kouč Jocelyn Gourvennec dát důvěru hned od začátku. Laborde se mu náležitě odvděčil, asistoval zároveň i u druhé branky FCGB.

V první půli oba týmy zahodily ještě několik dalších moc dobrých šancí, každopádně góly už padaly až po přestávce. V 57. minutě Hamouma zbytečně ztratil balón, takže Bordeaux se vydalo do protiútoku. Laborde následně ihned z první přistrčil přihrávku na Diega Rolána, jenž se z blízkosti nemýlil.

Když se v 72. minutě nádherně z přímého kopu trefil Malcom, zdálo se být rozhodnuto. Jenže Les Verts se nevzdali. Hamouma si nejprve naběhl mezi obránce Guilberta a Palloise a hlavou přesně zakončil. V 89. minutě dokázal snížit na rozdíl jedné branky po rohovém kopu Söderlund, více toho však ASSE nestihl.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
didosh

Přání 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele