8. kolo
01.10.2016 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Nantes - SC Bastia 1:0

FC Nantes se proti Bastii dočkalo druhé letošní výhry. Pochopitelně to bylo jenom 1:0, neboť celek Reného Girarda více branek v jednom utkání zatím v této sezoně vstřelit nedokázal. A za osmatřicet zápasů té minulé se mu to povedlo všehovšudy devětkrát. A to byl na lavičce Michel Der Zakarian, současný lodivod druholigové Remeše.

V úvodu zápasu se musel činit především domácí gólman Rémy Riou. Už v 5. minutě jeho směrem pálil Sadio Diallo, a poté to dvakrát zkoušel Thievy Bifouma, přičemž podruhé muž v rukavicích uspěl v duelu jeden na jednoho. Pak začali hrát Les Canaris a hned z první větší příležitosti se dokázali gólově prosadit.

Běžela 18. minuta, když Emiliano Sala šikovnou patičkou našel svého polského kamaráda Mariusze Stepińskiho a Thomas Vincensini se mohl ohlédnout - 1:0. I další šance patřila klubu ze Stade de la Beaujoire. Leo Dubois byl ale vychytán, stejně jako Lucas Lima o dvě minuty později, když střílel z přímého kopu.

Pak měli domácí štěstí, že trenérem Ciccolinim vychvalovaný svěřenec Allan Saint-Maximin zamířil jenom do tyče. Poté se naprosto přesně opakovala historie s dalším Limovým přímým kopem. Po přestávce mohl vyrovnat střídající Lenny Nangis, nicméně opravdu zůstalo jen u toho ‚mohl‘. V 69. minutě si naběhnul na Haritův centr střelec gólu Stepiński, jenže tentokrát se balon mezi třemi tyčemi neusadil.

Nedlouho poté pálil po zemi Bifouma a Rémy Riou čaroval. V 78. minutě přišel na plac Yacine Bammou a hned v následující šedesátisekundovce střílel jen těsně mimo. O sedm minut později už to bylo lepší, ale zase Vincensini byl proti. Pak už následoval závěrečný hvizd rozhodčího Varely, po němž si někteří hráči FC evidentně oddechli, přestože měli tentokrát prakticky po celou dobu více ze hry.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

o-o

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele