38. kolo
20.05.2017 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

EA Guingamp - FC Metz 1:0

Guingamp nakonec tím nejtěsnějším možným rozdílem udolal Mety a sezonu zakončí na 10 příčce. Soupeř obsadil příčku čtrnáctou.

Oba celky měly jistotu setrvání v soutěži a poháry byly daleko, takže na Stade du Roudourou dohromady nebylo, o co hrát. Na úvodní šanci se čekalo do 14. minuty. Tehdy Yannis Salibur vyzkoušel pozornost Eijiho Kawashimy, nicméně japonský reprezentant je až příliš zkušený na to, aby tuto střelu propustil.

Domácí chtěli hrát dlouhé balony na Sloana Privata, nicméně na jediném gólu zápasu měl velkou zásluhu Étienne Didot. Ve středu pole získal míč, poslal jen na pravé křídlo Saliburovi, jehož přihrávka na zadní tyči našla Mustaphu Dialla. Z takové blízkosti snad ani nemohl nedat - 1:0. Pro úplnost, psala se osmadvacátá minuta.

Ten samý hráč mohl skórovat i v 53. minutě, jenže Mety od dalšího zářezu uchránila tyč. V 64. minutě mohl vyrovnat Renaud Cohade, ale Jordan Ikoko byl proti a skvělým blokem vypomohl brankáři Karl-Johanu Johnssonovi. A co se na trávníku dělo dál? Už jen to, že Mevlut Erding v dobré pozici hlavičkoval mimo.

Guingamp tedy zaznamenal čtrnáct výher, o tři více, než tomu bylo v minulém roce. Týmu, který v současné době vede Antoine Kombouaré, se obzvláště dobře daří proti postoupivším klubům. Bude to platit i proti Štrasburku a Amiens? Oproti tomu Mety v tomto ročníku rozhodně nehrály špatný fotbal a příští rok by se klidně mohly ještě zlepšit.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele