35. kolo
29.04.2017 20:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

EA Guingamp - AS Saint-Étienne 0:2

ASSE přehrálo Guingamp a nadále může pomýšlet na evropské poháry. Domácí tuto možnost zřejmě definitivně ztratili. A protože počet bodů je dostačující, mohou už pomalu začít spřádat plány na další sezonu v Ligue 1.

Tým Antoina Kombouarého za sebou nemá příliš vydařený týden. Nejprve přišla porážka s Lille, pak Angers zatarasilo cestu do finále Coupe de France, a teď se zrodila další ligová prohra. I když v prvním poločase to rozhodně nijak beznadějně nevypadalo. Dost možná klíčový okamžik se odehrál v samém závěru úvodní pětačtyřicetiminutovky.

Hostující Stéphane Ruffier brilantně zneškodnil pokus Yannise Salibura. Kdyby šel bretaňský celek do vedení, s velkou pravděpodobností by uhrál minimálně remízu, protože i v této sezoně platí, že Les Verts málokdy vsítí více než jednu branku za zápas. Ruffierův protějšek Karl-Johan Johnsson V 58 minutě zase skvěle odpálil hlavičku Benjamina Corgneta.

Po hodině hry už ale kapituloval. Jordan Veretout z pravé strany rozehrál přímý kop. Christophe Kerbrat mírně zaváhal, díky čemuž umožnil Vincentu Pajotovi, aby zblízka svou razantní hlavičkou nedal švédskému gólmanovi šanci - 0:1. Odpovědět mohl Salibur, jenže ani jeho druhý duel s Ruffierem nebyl úspěšný.

V situaci jeden na jednoho pak selhal Romain Hamouma. V 85 minutě však právě třicetiletého záložníka fauloval Kerbrat a kopala se penalta. Její exekuce se ujal sám faulovaný. Vybral si pravý dolní roh a měl docela štěstí, protože Johnsson balonu v cestě do sítě málem zabránil. Proti Guingampu se mu holt daří. Pro tým ze Stade du Roudourou šlo o jedenáctý gól inkasovaný ze značky pokutového kopu, což je číslo, jakým se nemůže pochlubit žádný jiný celek z Ligue 1.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele