13. kolo
20.11.2016 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

AS Saint-Étienne - OGC Nice 0:1

Nice se vrací do čela tabulky! Svěřenci Luciena Favreho zvládli těžký zápas v Saint-Étienne a po dvou dnech, během nichž se propadli díky výhrám PSG a Monaka až na bronzovou příčku, opět vévodí celé Ligue 1. Jedinou branku utkání vstřelil v 63. minutě Valentin Eysseric.

Hosté si se Stéphanois dokázali poradit i bez elitního střelce Maria Balotelliho a zraněného kapitána Paula Baysse. Nepříjemné podzimní počasí a tradičně fanatické publikum v hornickém městě zpočátku svědčily spíše domácím, kteří mohli jít do vedení už v sedmé minutě; centr Nolana Rouxe si málem srazil do vlastní sítě Dante, zachránila ho ale tyč. Na druhé straně se poprvé v 19. minutě připomněl Jean Michaël Seri, který sice ve vápně zpracovat Ricardův pas, ale pálil těsně nad. Také další spolupráce této dvojky skončila neúspěchem; tentokrát se vytáhl gólman Stéphane Ruffier (28').

Závěr prvního dějství patřil opět ASSE. Po zákroku na Alexandera Söderlunda (31') chtěli domácí penaltu, leč neúspěšně; následně nebezpečně hlavičkovali Roux (33') a Perrin (42'), brankář Yoan Cardinale však vytáhl dva senzační zákroky a udržel poločasové skóre na nule.

Ve druhém dějství oba týmy nejprve zahrozily z přímých kopů - za Nice se o to postaral Rémi Walter, jehož odvážný pokus těsně přelétl Ruffierovu bránu, za ASSE se vytáhl Jordan Veretout. Jeho přesný pas na Henriho Saiveta však ovoce nepřinesl, Senegalec totiž napálil pouze tyč.

Veretout se nakonec do análů utkání přece jen zapsal - i když ne způsobem, který by si představoval. Kreativní záložník totiž zpackal odkop na hraně vlastního vápna, míče se zmocnil hbitý Eysseric a vynikající ránou do vinglu otevřel skóre. Gól dodal Nice psychickou sílu a domácí obrana se v následujících minutách musela úporně bránit dvěma povedeným ranám Alassane Pléy. Na druhé straně neuspěl s dalším pokusem Kévin Monnet-Paquet. Když potom aktivní Pléa v samém závěru nechal ještě jednou vyniknout Ruffiera, zastavil se ukazatel skóre na konečné hodnotě 1:0 pro Les Aiglons.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele