36. kolo
05.05.2017 20:45 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

AS Saint-Étienne - Girondins Bordeaux 2:2

Dvakrát Bordeaux mělo vítězství na dosah, dvakrát se ale podařilo St. Étienne alespoň srovnat. Pro oba týmy vlastně nerozhodný výsledek není vůbec dobrým řešením. Zatímco domácí prakticky nedokázali stáhnout manko na evropské poháry, které jsou jim pořád hodně vzdáleny, hosté mohou po nedělním večeru přijít o současnou pátou pozici.

Je tomu tak už podeváté z posledních třinácti případů, kdy se oba týmy ve vzájemném zápase rozešly smírně. Les Verts měli vlastně poslední možnost, jak ještě usilovat o Evropskou ligu, a potřebovali zvítězit, podobně jako Les Girondins. Jedno mají oba celky společné. Rozhodně si totiž nepřejí nedělní výhru Marseille v jihofrancouzském derby nad Nice.

Domácí před vlastními fanoušky prohráli jen jednou z uplynulých deseti případů, a že tahle statistika není jen pouhým výplodem statistické fantazie, ukázal vlastně první poločas, v němž byli přece jenom o něco aktivnějším mužstvem. V 18. minutě byl Hamoumův pokus zablokován, ve 36. minutě pálil Berič po centru Hamoumy mimo.

Na druhé straně zahrozil Ounas, který pláchl podél brankové čáry Maïgovi, byl však v dosti obtížném úhlu, a tak brankář Ruffier dokázal zasáhnout. O pár chvil později se již Bordeaux zaradovalo, a to díky Ounasově proměněné penaltě, kterou sudí Schneider nařídil za podražení Lewczuka nešikovně hrajícím Maïgou v pokutovém území.

Nicméně ještě do přestávky se podařilo ASSE srovnat skóre. Monnet-Paquet přihrál na Hamoumu, ten balón chytře přistrčil do vápna na Beriče, jenž se sám před gólmanem Carrassem nezmýlil v koncovce. Sotva se začala hrát druhá půle, už po Beričově uvolnění pálil Veretout, avšak Carrasso si s ním poradil.

Byl to důležitý zákrok, neboť Bordeaux se o pár chvil později mohlo znovu ujmout vedení. Ounasův centr prodloužil Plašil hlavou za sebe a Laborde snadno skóroval. Ihned se snažil reagovat Monnet-Paquet, jenže Carrasso byl proti. V 64. minutě nakonec zajásal Pajot, o jehož regulérnosti gólu musela rozhodnout až nová branková technologie.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele