11. kolo
29.10.2016 20:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

AS Nancy-Lorraine - SM Caen 2:0

V záchranářském souboji byl úspěšnější domácí výběr z Nancy, který porazil konkurenční Caen po výsledku 2:0. V tabulce se i tak nachází na sestupových pozicích, s devíti body je na devatenáctém místě o dva body před posledním Lorientem. Caen na tom není o moc lépe, v dosavadních jedenácti kolech vybojovalo bodů deset a patří mu osmnáctá barážová příčka. Domácí výběr rozhodl o své výhře už po dvanácti minutách hry, kdy vsítil obě své branky.

Hned první gól domácích měl trochu kuriózní nádech. V 6. minutě po akci na pravé straně převzal balón Dia a předložil ho nabíhajícímu Christophu Mandannemu. Ten zakončoval ze dvou metrů, jeden z vracejících se protihráčů dokázal balón odkopnout do bezpečí. Ve francouzské lize už je technologie "goal line" a ta nakonec ukázala, že míč o centimetry přešel brankovou čáru, proto byla vedoucí branka Nancy uznána.

Domácí povzbuzeni touto trefou pokračovali v tlaku, a nakonec z něj vytěžili druhý uklidňující gól. Po přímém volném kopu Pedrettiho z levé strany vyrážel brankář Vercoutre pouze před sebe, k odraženému míči se následně dostal Alou Diarra a nekompromisně ho ze sedmi metrů poslal k pravé tyči, Vercoutre se pouze naprázdno proletěl vzduchem. V dalším průběhu domácí spoléhali hlavně na dobrou defenzívu a bránili dvougólový náskok.

Caen poprvé zahrozilo až zhruba pět minut před přestávkou. Na pravé straně se dostal do zakončení Rodelin a mohl vrátit svůj tým do hry o bodový zisk, ovšem proti byl gólman N'Dy Assembé, který si na konto připsal výtečný zákrok. V úvodu druhého dějství vypálil ze střední vzdálenosti Bessat a pořádně vystrašil domácí fanoušky, jenže jeho pokus se mezi tři tyče nevešel. V dalším průběhu se hosté na více nezmohli.

Jejich útočná kombinace většinou krachovala po nepřesné finální kombinaci, střelám ze střední vzdálenosti chyběla přesnost i razance a tyto pokusy měly spíše propagační charakter. Nancy se v příštím kole pokusí navázat na tento úspěch v Monaku, na půdě druhého celku tabulky ho čeká nesmírně náročný úkol. Caen dokonce přivítá vedoucí Nice a v tomto zápase bude plnit úlohu jasného outsidera.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele