22. kolo
22.01.2016 20:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Stade Rennes - GFCO Ajaccio 1:0

Na poslední chvíli urvalo Rennes proti Ajacciu všechny tři body, díky čemuž bude na tento debutový zápas velice rád vzpomínat kouč Rolland Courbis, jenž nahradil na lavičce nikoliv neúspěšného Philippa Montaniera.

Les Rouges et Noirs mohli jít do vedení už po pěti minutách hry. Cheikh M’Bengue centoval do vápna, kde si dosti nešikovně počínal Kader Mangane, jehož pokus o odkop orazítkoval tyč vlastní brány. M’Bengue by nadále aktivní a po přihrávce Ousmaneho Dembeleho mohl dokonce skórovat, leč Clément Maury si mezi třemi tyčemi počínal znamenitě.

Následně to zkoušel sám Dembele, ale Maury se znovu nedal. Po pětatřiceti minutách hry hodlal hostujícího gólmana nachytat z dálky chytrým lobem na švestkách Giovanni Sio, avšak jeho pokus přeletěl břevno. Naprosto totožným způsobem se o dvě minuty později na druhé straně hřiště uvedl David Ducourtioux. Šlo skutečně o první šanci Ajaccia, které předtím v jedenácti zápasech neprohrálo.

Benoit Costil tak musel poprvé výrazněji zasáhnout do děje utkání až v 68. minutě, kdy poslal dopředu výborný pas Mohamed Larbi, ale Jérome Le Moigne na domácí jedničku nevyzrál. O minutu později zase čaroval Maury, když vychytal Sia, jehož ke skórování vyzval Dembele. V 71. minutě přišel na hřiště žolík Kamil Grosicki. Z pozice střídajícího hráče dal v tomto ročníku už šest branek (tu z druhé minuty nastaveného času tohoto duelu ještě nepočítaje), což je bilance, kterou se nemůže pochlubit žádný jiný hráč Ligue 1.

Prosadit se mohl hned v úvodních vteřinách svého pobytu na hřišti. Jenže po Siově přihrávce ve výborné pozici trestuhodně minul. V 75. minutě přihrával polský reprezentant tomu švýcarskému. Gelson Fernandes však přestřelil. Grosicki však nakonec zajistil, že všechny tři body zůstaly doma, když vytěžil maximum z dobré práce Benjamina Andrého. Stade Rennes tedy díky němu prozatím poskočilo na výbornou třetí příčku.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:3 0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele