8. kolo
26.09.2015 20:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Stade Rennes - ES Troyes 1:1

Teď už je jasné, že brilantní start Rennes do sezony je pryč; po remíze 1:1 s nováčkem z Ajaccia si svěřenci Philippe Montaniera připsali stejný výsledek i s dalším debutantem Troyes, tentokrát dokonce doma. Stále nicméně drží neporazitelnost, která se táhne od 2. kola a zajišťuje jim průběžnou třetí příčku..

A to ještě mohou být domácí rádi, že sváteční střelec Fallou Diagne v 71. minutě vyrovnal; stejně jako posledně Gazélec totiž i Troyes šlo v prvním poločase do vedení. Zařídil ho mladý záložník Jessy Pi. Rennes navíc muselo dohrávat v deseti, když byl v samém závěru vyloučen Yacouba Sylla.

Hosté vstupovali do utkání po třech porážkách v řadě, dnes však dali jasně najevo, že hodlají tuto sérii prolomit, a už v 11. minutě se radovali z první branky. Mehdi Zeffane hlavou odklidil míč pouze k Jessymu Pi, který v rohu vápna napřáhl a nekompromisní ránou propálil náhradníka v domácí bráně Abdoulaye Dialla. Šlo o debutový prvoligový gól monackého odchovance.

Nečekané skóre však Furlanovi svěřenci udržet přece jen nedokázali; naposledy ostatně vyhráli v Ligue 1 v květnu 2013 a jejich nezkušenost si tak vybrala svou daň. Více než dvacet tisíc fanoušků v ochozech Roazhon Parku si nicméně na vyrovnání muselo počkat až do druhého dějství, kdy Paul-Georges N'Tep rozehrál volný přímý kop z hloubi pole na zadní tyč; tam svedli vzdušný souboj Diagne s Matthieu Saunierem, domácí stoper byl důraznější a hlavou srovnal skóre.

V závěru pak ještě bretaňský favorit mohl skóre i otočit, štěstí mu však dnes nepřálo; střídající Jérémie Boga se skvěle uvolnil ve vápně, pálil ale těsně nad břevno, a Giovanniho Sia zase vychytal bravurním zákrokem hostující gólman Denis Petrić. Renneský tlak definitivně skončil v okamžiku, kdy byl v nastaveném čase po druhé žluté kartě (za faul na Corentina Jeana) vyloučen Sylla.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele