18. kolo
12.12.2015 16:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Stade Reims - OGC Nice 1:1

Remeš sice domácí zápas proti Nice musela dohrávat v deseti, přesto si ale připisuje cenný bod remízu 1:1. Diváci viděli zápas dvou poločasů; opanovali první dějství a otevřeli skóre trefou Valere Germaina (6'), po změně stran ale domácí srovnali tempo a Diego Rigonato srovnal z penalty čtrnáct minut před koncem.

Přestože tabulkové postavení favorizovalo hostující Les Aiglons, konečný výsledek potvrdil rozdíl v aktuální formě obou týmů - Remeš nyní čtyřikrát za sebou neprohrála, Nice stejně dlouho čeká na vítězství. Jeho kouč Claude Puel se rozhodl upustit od svého experimentování s rozestavením 5-3-2 a vrátit se k diamantové 'klasice', která mu v úvodu sezony tak skvěle vycházela; to se ukázalo jako moudrý krok, protože Nice bylo od začátku mnohem lepším týmem a brzy se také dostalo do vedení.

Hatem Ben Arfa našel na levém křídle pronikajícího Oliviera Boscagliho, jehož skvělý točený pas našel ve střelecké pozici Germaina. Monakem zapůjčený útočník sice napoprvé narazil na gólmana Johnny Placide, z dorážky ale už hlavou nezaváhal. Les Aiglons tento gól potřebovali jako sůl - v předchozích třech zápasech se jim totiž skórovat vůbec nepodařilo. Pro Germaina šlo o sedmou trefu probíhající sezony.

Skvělý Ben Arfa i nadále dirigoval útočné manévry svého týmu; po jednom jeho geniálním centru si zmatený kapitán Mandi málem poslal míč do vlastní sítě. Následně mohl on sám zvyšovat na 2:0, jeho dělovka ze třiceti metrů ale prolétla těsně vedle Placideho klece.

To už běžela druhá půle; Remeš se sice stále spíše bránila, s přibývajícími minutami ale stále více vylézala ze své ulity. Kouč Olivier Guégan si uvědomil, že Nice je i přes viditelně zlepšenou ofenzivní formu k poražení, nasadil agresivní pressing a výsledek se nakonec dostavil - Vincent Koziello zahrál ve vápně rukou, k nařízené penaltě se postavil Diego a levačkou se štěstím propálil na správnou stranu skákajícího brankáře Yoana Cardinaleho.

Otočit skóre mohl následně střídající Theoson Jordan Siebatcheu, který propálil Cardinaleho, míč však z brankové čáry odklidil Maxime Le Marchand. Pro Remeš to znamená, že doma nevyhrála od září; dnes její naděje v nastaveném čase zhatilo vyloučení Mandiho, který nevybíravě zkosil mladíčka Paulina Puela. Ani Nice ale nemůže být úplně spokojené - nejenže ztratilo body, ale navíc v závěru přišlo i o zraněného Cardinaleho.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele