28. kolo
27.02.2016 20:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Stade Reims - Girondins Bordeaux 4:1

Remeš ukázala, že to s bojem o záchranu myslí skutečně vážně. Svěřenci Oliviera Guégana dnes bez slitování rozstříleli ambiciózní Bordeaux 4:1 a na sestupovou zónu mají nyní už čtyřbodový náskok..

Před výkopem přitom byli lehkými favority hosté, kteří předtím v jedenácti kolech prohráli pouze dvakrát; naopak domácím se letos daří všelijak a na Auguste Delaune neudrželi čisté konto už desetkrát v řadě. Přesto to však byl Guéganův tým, kdo začal lépe. Nicolas De Préville opět potvrzoval svoji skvělou formu, řídil domácí ofenzivu a perfektními pasy způsoboval hostům velké problémy. Po jednom z nich také Remeš otevřela skóre - konkrétně Aïssa Mandi, který vystoupal nad Diega Contenta a hlavou propálil brankáře Bernardoniho.

Contentovi dnešní zápas vůbec nevyšel. Také druhá branka totiž padla po jeho chybě; tentokrát jej obehrál rychlík Thievy Bifouma, který se následně probil i přes Cédrika Yambérého a překonal Bernardoniho podruhé. Mladý brankář si sice následně poradil s nepříjemným projektilem Diega, Bordelais se však ne a ne poučit.

Jejich špatný výkon pak logicky vyústil ve třetí inkasovaný gól - a opět u toho byli Bifouma s Contentem. Někdejší obránce Bayernu Mnichov pod tlakem konžského forvarda nepochopitelně nahrál do loženky Gaëtanu Charbonnierovi, který se příliš nerozpakoval a placírkou vymetl Bernardoniho vingl. 3:0.

Hosté sice dokázali ještě vykřesat jakousi naději - po výtečném Vadově pasu se nadvakrát prosadil Ounas - jenže to už bylo pozdě. Kouč Willy Sagnol může mít radost alespoň z toho, že jeho svěřenci dokázali na Auguste Delaune skórovat poprvé od branky Alaina Giresseho v roce 1976 (!). Jinak se dnes hrálo výhradně podle domácích not, jak ještě v závěru po laxním bránění Lamine Saného potvrdil střídající Bangoura. 4:1.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele