31. kolo
19.03.2016 20:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Stade Reims - EA Guingamp 0:1

Klíčový zápas o záchranu zvládl lépe Guingamp díky jediné brance Younousseho Sankharého z 26. minuty. Zatímco se hosté, kteří svému soupeři vrátili podzimní porážku, vzdálili sestupové osmnácté pozici na rozdíl pěti bodů, domácí do červeného pásma naopak zabředli. A nepotvrdili tak slušný výkon z minulého kola na půdě Monaka.

První šanci utkání si vytvořila Remeš. Traoré utekl za obranu, předložil míč z levé strany na hranici malého vápna, kam si naběhl Charbonnier, jenže ten z vyložené pozice minul kýžený prostor. V 17. minutě málem skóroval De Préville, který standardku z velké vzdálenosti rozehrál na zadní tyč a míč se těsně otřel o horní konstrukci branky.

Na druhé straně EAG udeřil tak trošku z ničeho nic. Sankharé se v šestnáctce dokázal zbavit bránícího El Kaoutariho, a i když se dostal do těžkého střeleckého úhlu, dokázal nakonec překonat brankáře Carrassa. Do konce prvního poločasu svěřenci Jocelyna Gourvenneca drželi svého soupeře na uzdě.

Ve druhém dějství pak měli velké štěstí, že ani jedna z několika dobrých možností nakonec ve vyrovnáni nevyústila. Nejprve zahrozil po De Prévilleově centru z přímého volného kopu na zadní tyči Mandi, ten ovšem svoje zakončení usměrnil těsně nad. Ani v 69. minutě pak Mandi nenašel tu správnou mušku.

Kempit na vlastní polovině a bránit v jedenácti hráčích na vlastní polovině, to byla jasná taktika hostujícího celku v poslední třetině zápasu. A vyplatilo se. Možná že by si mužstvo kouče Oliviera Guégana zasloužilo v závěru urvat alespoň bod, jenže Lass Bangoura v nastavení trefil pouze připraveného brankáře Lössla.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

0-3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele