19. kolo
19.12.2015 20:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

SC Bastia - Stade Reims 2:0

Bastia sice prožila těžký podzim, rok 2015 ale zakončí mimo sestupovou zónu - rozhodla o tom dnešní cenná domácí výhra 2:0 nad konkurenční Remeší. Korsičané tak přeskočili svého soka v tabulce. Branky si připsali Floyd Ayité (21') a Julien Romain (79')..

Svěřenci kouče Ghislaina Printanta věděli, že je od pásma ponoru dělí pouze skóre, a byli pevně rozhodnuti získat klíčové body. Od začátku zatlačili Remeš do defenzivy a na první gól nemuseli diváci čekat dlouho: Ayité převzal pas od Seka Fofany a parádní ránou z pětadvaceti metrů otevřel skóre.

Remeš inkasovaná branka probrala; opět se ukázalo, že Guéganovi muži v sobě mají kus bojovné mentality. Ani v nepřátelském korsickém prostředí se hosté nevzdali a dokázali opticky otočit vývoj zápasu; vyrovnávací branka z toho však nebyla, i když Mickaëlu Tacalfredovi stačilo hlavou trefit prázdnou bránu.

Po změně stran se však už do sedla vrátili opět domácí. Seko Fofana, který s navrátilcem Cahuzacem v zádech dostal možnost toulat se v ofenzivě dle libosti, málem zvýšil na 2:0 krásnou ránou ze střední vzdálenosti; nakonec se to povedlo až střídajícímu Romainovi, který dorážel do sítě po Brandaově hlavičce. Remeš neudělala ostudu ani ve druhé půli, Odair Fortes dokonce zahodil stoprocentní šanci po De Prévilleho pasu, na body to ale nestačilo.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele