6. kolo
19.09.2015 20:00 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

SC Bastia - OGC Nice 1:3

Výkony mladého Nice jsou v nové sezoně zatím jako den a noc. Po několika neúspěších Les Aiglons opět zabrali a výhrou 3:1 na půdě konkurenční Bastie se vrátili zpět do první poloviny tabulky. Hostům naopak po dobrém startu dále dochází dech. Derby rozhodl vítěznou trefou Valère Germain..

První branku přitom vstřelili domácí, konkrétně Gaël Danic ve 24. minutě. Ještě před změnou stran však hladovější a lépe hrající hosté skóre otočili - nejprve parádním způsobem srovnával Nampalys Mendy, poté, pět minut před pauzou, se prosadil i Germain. Korsičané ve druhém dějství sice tlačili na vyrovnání, nakonec však nejenže neuspěli, ale v nastaveném čase museli přetrpět ještě třetí gól střídajícího Saïda Benrahmy.

Motivace svěřencům Claude Puela rozhodně nechyběla. Od prvních vteřin zatlačili zaskočeného soupeře do defenzivy a brzy mohli slavit i první branku, když Alassane Pléa utekl domácí obraně; poté, co obešel i vybíhajícího brankáře Jeana-Louise Léku, však ztratil orientaci a nedokázal vypálit do odkryté klece. A tak se nakonec nejprve slavilo na druhé straně. Brandaova střela sice ještě letěla těsně mimo, poté však už Danic nádhernou dalekonosnou ránou propálil překvapeného Moueze Hassena.

Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat: defenzivní záložník Mendy předvedl na druhé straně prakticky totéž co domácí záložník. Stejně krásná trefa jako ta Danicova, stejná bezmoc ve tváři gólmana Léky. Ten nemohl nic dělat ani s rozhodující situací, kdy dlouhý míč z hloubi pole doplachtil až ke Germainovi, mladý forvard hostující z Monaka si počkal na vybíhajícího strážce a elegantním způsobem jej podstřelil.

Léca musel opět daleko z brány i po hodině hry, tentokrát však v souboji s Germainem uspěl on. To už ale Korsičané stupňovali svůj tlak a tlačili vedoucí tým do obrany. Seko Fofana, jediný hráč v kádru Ghislaina Printanta, který dosud nechyběl na hřišti ani minutu, se dokonce dostal do velké šance, bránící Mathieu Bodmer jej ale nakonec odzbrojil. Místo kýženého vyrovnání tak přišla díky Benrahmovi v závěrečné "power-play" ještě jedna trefa v Lékově síti.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele