18. kolo
13.12.2015 17:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Olympique Marseille - GFCO Ajaccio 1:1

Nebýt Michyho Batshuayie, možná by se Marseille nenacházela ani ve středu tabulky. Domácí útočník svým jedenáctým gólem v Ligue 1 zařídil svému týmu alespoň remízu s podceňovaným Gazélecem. Hosté jsou s bodem ze Stade Vélodrome určitě spokojení, svou sérii ligové neporazitelnosti protáhli už na osm zápasů.

Batshuayi patřil ke klíčovým osobnostem čtvrtečního úspěchu na půdě Liberce a i jeho nadstandardní služby nyní Míchelovo mužstvo nutně potřebovalo. Právě on dokázal ještě v první půli zareagovat na proměněnou penaltu Jacquese Zouy. Druhé dějství pak už žádnou další branku nenabídlo, a to i proto, že OM hrál o deseti hráčích.

Korsický celek vstoupil do zápasu aktivněji a spícího soupeře hodlal hned trestat. Nejprve Mauricio Isla spolu s Rolandem nedrželi dobře své pozice ve středu pole, čehož mohl využít Larbi, nicméně toho ještě vychytal brankář Mandanda. O pár chvil později se již GFCO ujal vedení. Mendy v šestnáctce zatáhl za dres Diu a z nařízené penalty skóroval Zoua.

Na druhé straně mohl vyrovnat po pasu od Mendyho těžko zastavitelný Batshuayi, avšak gólman Maury si s jeho první větší šancí poradil. Ve 37. minutě už Marseille přece zapršelo. N'Koulou byl zakladatelem celé akce, Cabella následně z pravé strany našel na zadní tyči volného Batshuayie, který hlavou pohodlně skóroval.

Těsně po přestávce se za ostrý skluz vůči Tshibumbuovi musel poroučet předčasně ze hřiště Barrada a v tu chvíli bylo, dá se říci, rozhodnuto o výsledku. Olympique nebyl schopný na dobře organizovanou obranu soupeře vyzrát, zatímco Gazélec v přesilové hře v klidu držel remízu, kterou si před utkáním určitě přál.

Snad jen v závěru mohl strhnout tři body na stranu Marseille opět nebezpečný Batshuayi. Ocampos, který na posledních devět minut nahradil Cabellu, poslal z pravé strany přihrávku někam na bílý puntík, kde se z první do míče opřel jeho spoluhráč, ovšem Maury si na brankové čáře s jeho střelou poradil.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele