12. kolo
01.11.2015 14:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

OGC Nice - Lille OSC 0:0

První čisté konto v sezoně pro Nice znamená alespoň bod, což je více, než se Les Aiglons podařilo vydolovat před týdnem na půdě nováčka Gazélec Ajaccio; doma proti Lille ale určitě mysleli na více. Hosté nicméně potvrdili, že pod vedením Hervého Renarda je tuhá defenziva jejich zdaleka největší předností, a žádný míč do sítě nepustili..

Svěřenci Claude Puela měli dnes jasný úkol: zareagovat na překvapivou porážku na Korsice a pojistit si místo v první třetině tabulky. Před vzpomínaným zápasem proti benjamínkovi soutěže připomínalo Nice dobře promazanou gólovou mašinu, také vstřelilo během pouhých čtyř zápasů skvělých sedmnáct gólů, dnes se ale trápilo; pozorně bránící Dogy nepouštěly domácího favorita do větších šancí a výsledkem byla převážně nudná první půle. A když už se Valere Germain dostal do slibné pozice poté, co obelstil Renata Civelliho, smolně ztroskotal na poslední překážce Stophiru Sunzuovi.

První velkou šanci si trochu překvapivě připsalo do té doby nevýrazné Lille; ve 21. minutě našel Djibril Sidibé skvělým pasem volného Mounira Obbadiho, ten ale pálil v dobré pozici mimo. Hosté si dávali velký pozor zejména na Hatema Ben Arfu, který se také zmohl na jedinou zajímavější střelu - kterou bránící Civelli, mimochodem bývalý hráč Nice, zblokoval do bezpečí.

Gólman Vincent Enyeama musel řešit v prvním dějství jedinou střelu, již vyslal Wallyson; naopak na druhé straně vzácně selhal Sofiane Boufal, který mohl zakončovat po vynikající týmové akci, leč zpackal zpracování míče. To jsme u něj v této sezoně zatím příliš nevídali.

Fanoušci se těšili na souboj dvou geniálních ofenzivních univerzálů, Boufala a Ben Arfy, a přestože oba už rozhodně odehráli letos lepší zápasy, měli několik svých momentů - Ben Arfa takto po hodině hry nechal pouze vyniknout Enyeamu. S blížícím se závěrem tlak Nice sílil, ale Enyeamova branka jako by byla zakletá - Germainovu ránu odklidil z brankové čáry dnes skvělý Civelli, Traoré zase hlavičkoval pouze do břevna. Když pak domácí kapitán Nampalys Mendy v nastaveném čase na poslední chvíli zlikvidoval Sunzuovu hlavičku po Martinově rohu, bylo o dělbě bodů rozhodnuto.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

01 2:1 popř. 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele