7. kolo
23.09.2015 19:00 CET
6 : 1
(2:1)

Reportáž

OGC Nice - Girondins Bordeaux 6:1

Jaroslav Plašil sice po více jak dvou letech konečně skóroval v dresu Bordeaux, a potěšujícím faktem je i jeho premiérové nasazení do základní sestavy v letošní sezóně, jeho trefa je ovšem jen slabou náplastí na celkový výkon týmu. Les Girondins totiž v Nice utrpěli debakl 1:6 a propadli se až na šestnácté místo tabulky.

Byl to jeden z nejhorších zápasů Bordeaux pod vedením Willyho Sagnola. Jestli ještě v poločase vypadal výsledek nadějně a reálně se mohlo o něco hrát, pak se ve druhém dějství hostující plány rozpadly jako domeček z karet. Po vyloučení Enza Crivelliho se Sagnolovo mužstvo absolutně nedokázalo bránit v oslabení.

Naposledy Les Aiglons nasázeli alespoň šest branek v jednom utkání v říjnu loňského roku, kdy porazili vysoko 7:2 Guingamp, a jejich dosavadní letošní nejvyšší výhra byla právě ta z víkendového klání na půdě Bastie, kde uspěli poměrem 3:1. Najednou je Nice s jedenácti body na kontě jen o bod pozadu za čtvrtým Lyonem.

Přitom Bordeaux vstoupilo do utkání parádně. Maurice-Belay s Crivellim připravili v šestnáctce pozici pro Plašila, který sám před brankářem Hassenem nezaváhal. Vyrovnat se domácím podařilo ve 33. minutě. Pied z pravé strany nacentroval do vápna, Germain se odpoutal od obránce Pabla a hlavou zakončil na vzdálenější tyčku.

Jen tři minuty před obrátkou se OGC ujal vedení. Ben Arfovu střelu ze střední vzdálenosti nedokázal gólman Carrasso zkrotit, k dorážce se tedy následně dostal nikým nehlídaný Le Bihan, nová posila s Le Havru, jenž už neměl problém doklepávat. Jak dobře si Les Girondins vedli zkraje první půle, tak mizerně vstoupili do té druhé.

Crivelli si počínal v souboji s Piedem až moc ostře, a uviděl tak červenou kartu. Od té doby na hřišti vládli jen domácí. O chvilku později Ricardo Pereira hledal na bližší tyči své spoluhráče a nešťastník Pallois si po jeho pasu srazil míč do vlastní sítě. Čtvrtou branku zařídil Ben Arfa, který po přihrávce Le Bihana střílel do prázdné branky.

Ben Arfa se čtvrthodinu před koncem nachomýtl i k pátému gólu. Pablo s Guilbertem si absolutně nerozuměli, srazili se těsně za pokutovým územím, takže se balónu chopil právě domácí záložník a svou šancí nepohrdl. Pět minut před koncem se trefil ještě Mendy, pro něhož to byl zároveň vůbec premiérový zásah v Ligue 1 vůbec.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele