35. kolo
24.04.2016 17:00 CET
4 : 1
(3:1)

Reportáž

Montpellier HSC - ES Troyes 4:1

Montpellier učinil zřejmě poslední krok k záchraně, když před vlastními fanoušky rozstřílel poslední Troyes hladce 4:1. Nyní tak má na sestupové příčky tři kola před koncem náskok devíti bodů.

Hostující nováček už sice nemá o co hrát, od jistoty sestupu nicméně působí viditelně uvolněným dojmem a zpočátku to bylo vidět i dnes. Troyes začalo velmi aktivně a Montpellier se v úvodu pouze bránil. Zejména mladý záložník Jessy Pi byl nezastavitelný, gólmana Geoffrey Jourdrena prověřil hned třemi střelami a dokonce trefil břevno. Když šli proto domácí ve 14. minutě do vedení, byl to poměrně šok - do té doby si Les Pailladins ani nečuchli. Jérome Roussillon převzal na levém křídle pas od Jonase Martina, probil se za bránícího Rincóna a poprvé propálil brankáře Matthieu Dreyera.

Zasloužené vyrovnání přišlo o šest minut později, rovněž po levé straně - Chris Mavinga si pohrál se Souleymanem Camarou a svůj sprint zakončil centrem na Stéphane Darbiona, který přesnou střelou vrátil Troyes do zápasu.

Jenže místo toho, aby hosté opět obnovili iniciativu, se stal pravý opak - od tohoto okamžiku už na hřišti vládl Montpellier, a na konci prvního poločasu už vedl 3:1. Vítězný gól si nechtěně připsal bránící Matthieu Saunier: domácí Ryad Boudebouz setřásl pozornost Darbiona a centrem do vápna našel Souleymane Camaru, jehož hlavička se odrazila za Dreyerova záda po teči nešťastného obránce. To se psala 27. minuta. O sedm minut později potom Camara vedl rychlý brejk, který zakončil výzvou pro Martina, jenž se prohnal kolem Aloise Confaise a tvrdou ránou vymetl Dreyerovu šibenici.

Divoký první poločas zakončila červená karta pro domácího kapitána Vitorino Hiltona, který byl vyloučen za ostrý faul na Chaoukiho Ben Saadu; aktivní Pi poté opět prověřil Jourdrenovu pozornost. Po změně stran se však tempo výrazně uklidnilo. Troyes nedokázalo využít svoji přesilovku a naopak ještě jednou inkasovalo z dalšího brejku - založil jej Boudebouz, po jehož přihrávce Casimir Ndinga střílel přímo do Dreyera. Hostující gólman nedokázal míč zkrotit a dorážející Camara tak už měl lehkou práci.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele