22. kolo
23.01.2016 20:00 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

Lille OSC - ES Troyes 1:3

Podařilo se! Nejdelší čekání na vítězství v historii Ligue 1 je u konce. Tahle série se nakonec zastavila až v kole číslo dvacet dva. Troyes dokázalo na severu Francie uspět díky třem brankám v poslední čtvrthodině. Na tenhle zápas bude chtít Lille určitě brzy zapomenout. Po vypadnutí z Coupe de France si utržilo jen další ostudu.

Když hosté v minulém kole nakonec padli před vlastními fanoušky s Rennes, ačkoli vedli už o dva góly, zdálo se, že se z tohohle zápasu budou oklepávat ještě hodně dlouho. Jenže oni odpověděli nejlepším možným způsobem, na Stade Pierre-Mauroy předvedli parádní obrat a zaslouženě se radovali ze tří bodů.

Zato LOSC prožívá hodně hořký týden. Naposledy v lize prohrál na půdě Bordeaux, následně se mu podařilo vypadnout z domácího poháru s amatéry z Trélissacu a teď vůbec jako první přenechal všechny body beznadějně poslednímu celku tabulky. ESTAC tenhle moment určitě může pomoci k pokusu ještě se zachránit.

Svěřenci Frédérica Antonettiho přitom vstoupili do utkání aktivně a už v15. minutě nastřelil břevno Sidibé. O deset minut později se již ujali vedení z proměněné penalty. Camus totiž fauloval v šestnáctce, sudí Rainville ukázal na bílý puntík a Boufal do protipohybu brankáře Bernardoniho bez problémů zacílil.

Před přestávkou se ještě mohl prosadit Obbadi, nicméně Bernardoni jeho šanci skvěle zlikvidoval. Lille i nadále pokračovalo ve vytváření si dalších možností, jenže slovy klasika musíme jednoduše shrnout, že fotbal se hraje na góly. A v této nejdůležitější statistice byl zkrátka lepší nováček z Troyes.

V 77. minutě Gueye sklepl hlavou míč pro Cabota a ten z vápna levačkou zamířil přesně k tyči. O chvilku později Gueye přetáhl centr na zadní tyč, kde se do míče z voleje znovu přesně opřel Cabot. A do třetice se čtyři minuty před koncem trefil Pi, jenž z malého vápna hlavou v pohodě zužitkoval centr Cabota.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele