1. kolo
09.08.2015 17:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Girondins Bordeaux - Stade Reims 1:2

Velké překvapení na úvod sezony zažili diváci v Bordeaux, odkud si Remeš odváží tři body za těsnou výhru 2:1. Hosté sice museli skóre otáčet, díky brance mladíčka Jordana Siebatcheua z 88. minuty ale nakonec uspěli a dali tak jasně najevo, že se s nimi v boji o záchranu musí počítat..

Pro Bordeaux nepředstavují Remois zrovna oblíbeného soupeře - naposledy je totiž porazili v roce 1978 (!). Dnes to však byli právě svěřenci Willyho Sagnola, kdo vypadal na hřišti lépe, a tři minuty před poločasovou pauzou také Wahbi Khazri zaslouženě otevřel skóre. Ještě po 80 minutách hry Les Girondins těsné vedení drželi. Pak však udeřili Nicolas de Préville a mladý Siebatcheu, který dnes hrál v Ligue 1 teprve podruhé v životě.

Sagnol měl opět k dispozici uzdraveného šutéra Cheicka Diabatého, a byl to právě tento mohutný Malijec, kdo si připsal první šanci utkání; veterán Kossi Agassa v hostující bráně se však vytáhl s parádním zákrokem. Na druhé straně zahodil svoji šanci i David N'Gog, poté se však už skóre měnilo - levý bek domácích Maxime Poundjé narýsoval centr do vápna, pro který si Agassa chtěl dojít, situaci ale podcenil a nechal míč propadnout až k pohodlně zakončujícímu Khazrimu.

Ve druhé půli museli diváci čekat na to, až hostující stratég Olivier Guégan vystřídá - teprve pak se totiž Remois dostali do zápasu a nakonec i se štěstím otočili skóre. V 80. minutě byl De Préville u Kyeiho pasu dříve než bránící Frédéric Guilbert; gólman Cédric Carrasso sice míč napoprvé vyrazil, proti dorážce však už byl bezmocný. Nečekaný úder do bordeauxského týla potom zasadil Siebatcheu poté, co se Carrasso nepohodl s Cédrikem Yambérém a rozhodující gól mladému forvardovi prakticky daroval.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip: 10.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele