13. kolo
08.11.2015 21:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Girondins Bordeaux - AS Monaco 3:1

Les Girondins opět potvrdili, že ať je jejich celková forma jakákoliv, na velké soupeře se dokážou vždy namotivovat. Monaco jelo do Bordeaux v nejlepší formě dosavadního průběhu sezony, navíc coby tým, kterému se venku daří mnohem lépe než doma - a po brance debutanta Héldera Costy dokonce i vedlo. Jenže domácí se nedali, ještě do poločasu otočili skóre a po pojišťující trefě českého reprezentanta Jaroslava Plašila berou všechny body za výhru 3:1..

Šest zápasů v řadě knížecí klub nepoznal přemožitele, dnes však přišel o šanci posunout se dočasně na čtvrté místo. Dopomohl tomu i navrátilec Wahbi Khazri, jemuž vypršel disciplinární trest; právě on mohl otevírat skóre už ve dvanácté minutě, kdy převzal chytrý pas Enza Crivelliho a dokonce se mu podařilo obejít gólman Danijela Subašiće, ránu z ostrého úhlu však odklidil z brankové čáry Andrea Raggi.

Monaco se do hry dostávalo postupně, brzy však převzalo kontrolu nad hřištěm a Guido Carrillo nastřelil tyč. Pak už přišel první gól - Elderson nahrál Silvovi, jehož ránu skvěle vykopnul Cédric Carrasso, k dorážce se však nachomýtl Hélder Costa a oslavil svůj debut v Ligue 1 první brankou. Carrasso se při zákroku navíc zranil a musel být vystřídán za dvojku Jéromeho Priora.

Bordeaux se podařilo vyrovnat z brejku ve 37. minutě, a opět u toho byl Khazri, který se probil přes Ricarda Carvalha a nacentroval do vápna. Jérémy Toulalan sice prvotní nebezpečí vyřešil, míč však odkopl pouze k Maurice-Belayovi, jehož rána slabší pravačkou se ještě otřela o hostujícího kapitána a zapadla do sítě. Největším problémem Monaka bylo bránění standardních situací, což se opět potvrdilo čtyři minuty před pauzou: skvělý Khazri rozehrál přímý kop na zadní tyč, kde číhal Nicolas Pallois. Ten přiťukl míč na nehlídaného Yambérého, jemuž už stačilo jej pouze doklepnout do prázdné.

Rozhodnuto bylo tři minuty po změně stran: Plašil, bývalá opora Monaka, propálil Subašiće levačkou po Crivelliho pasu. Celá akce začala zbytečnou ztrátou smolaře Joaa Moutinha. Les Girondins mohli zvítězit ještě vyšším rozdílem, Crivelliho hlavička po dalším Khazriho centru však cestu do sítě nenašla. Na druhé straně se do slibných šancí dostali Carrillo a El Shaarawy, Elderson dokonce napálil břevno, ale další branky už se diváci nedočkali.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

0 přeji to ale domácím (2:1)

Reagovat
smazaný uživatel

Vubec !!! Monako zvitezi. 0:1 nebo 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele