11. kolo
24.10.2015 20:00 CET
3 : 1
(3:1)

Reportáž

GFCO Ajaccio - OGC Nice 3:1

Střelecký prach OGC Nice naprosto zvlhnul. Trochu paradoxně zrovna v utkání s posledním Ajacciem, které si tak připsalo první vítězství.

Domácím nepochybně pomohla brzká trefa, pod níž se spektakulárním volejem ve stylu Marka van Bastena podepsal už po 33 sekundách Grégory Pujol - 1:0. Vyrování se urodilo po jedenácti minutách, leč za záda Clémenta Mauryho nedostal balon nikdo z v předchozích čtyřech duelech tolik produktivních hráčů Nice, nýbrž jeho spoluhráč Rodéric Filippi, který smolně zasáhl přihrávku, jejímž adresátem měl být Ricardo Pereira - 1:1.

Gazélec si mohl vzít vedení záhy zpět, protože po rohu Mohameda Larbiho se balon odrazil k Pablu Martinezovi, který napálil břevno. Ve 32. minutě se Filippi vykoupil ze svého předchozího prohřešku, jelikož po rohovém kopu tentokrát hlavičkoval do té správné brány - 2:1. Jeho první gól v Ligue 1 se ukázal býti vítězným.

Těsně před poločasem to pro hosty bylo ještě neveselejší. Yoan Cardinale sice nejprve zlikvidoval pokus Amose Yougy, ale Damjan Doković stál přesně tam, kde stát měl, aby mohl pro svůj tým zařídit pohodlnější dvoubrankový náskok - 3:1. Ve druhém poločase Puelovi svěřenci rozhodně nepřipomínali ten precizně promazaný stroj, který přinášel branky s takovou lehkostí a samozřejmostí, až to děsilo i ty největší soupeře.

Hatem Ben Arfa posllal jednu z mála příležitostí nad břevno a zaskočenému celku ze stadionu Allianz Riviera už pranic nepomohlo ani vyloučení domácího Jeroma Le Moigneho, jenž si ostře vyšlápnul na Wallysona Mallmanna a od rozhodčího, pana Hamela, vyfasoval rovnou červenou kartu. Nice je tedy prozatím šesté, Gazélec devatenáctý, ale čeká na odpověď Troyes, které zajíždí do Bordeaux.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jasná dvojka za barák

Reagovat
patrikhm

Tady to bude překvapivě cokoliv, jenom ne dvojka. Kde budu nově bydlet?

Reagovat
smazaný uživatel

Tutovka 2!

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele