17. kolo
05.12.2015 20:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

GFCO Ajaccio - FC Nantes 1:1

Gazélec Ajaccio nadále sbírá body a šplhá pryč ze sestupové zóny. Dnes Korsičané doma málem podlehli Nantes, po trefě Emiliana Saly (jeho první ve žlutozeleném dresu) prohrávali, nakonec ale v 84. minutě dokázal vyrovnat Joel Tshibumbu. Nutno dodat, že domácí si minimálně bod určitě zasloužili..

Nantes přijíždělo na středomořský ostrov v pozici outsidera; nevyhrálo čtyřikrát v řadě, kdežto Gazélec opanoval pět z posledních šesti duelů. První půle však byla vyrovnaná a nabídla skvělý fotbal. Hosté mohli jít do vedení už v devatenácté minutě, kdy Sala vybojoval míč a poslal jej na Ermira Lenjaniho; rána levého beka však šla těsně vedle tyče. Na druhé straně na sebe poprvé upozornil Tshibumbu, který se zbavil pozornosti bránícího Oswalda Vizcarronda a zpracoval pas od Kévina Mayiho, také on ale pálil mimo.

Další šanci měl hostující Alejandro Bedoya, gólman Paul André Guérin (teprve osmnáctiletý!) však vytáhl fenomenální zákrok. Diváci se tak branky v prvním dějství nedočkali, i když nuda na Stade Ange Casanova rozhodně nehrozila. Průlom přišel až po změně stran - Bedoya zakončil rychlý brejk Les Canaris pasem do vápna, kde na zadní tyči číhal nikým nehlídaný Sala a jednoduchou dorážkou otevřel svůj střelecký účet v novém klubu.

Gazélec se však odmítl vzdát. Svěřenci Thierry Laureyho poslední dobou dávají spoustu branek a s prázdnou neodešli ani tentokrát. Vyrovnávat mohl už Mohamed Larbi v 72. minutě, jeho ránu po Manganeho přihrávce však zlikvidoval gólman Maxime Dupé. Zúročit domácí tlak tak musel až Tshibumbu: Konžský střelec zpracoval pas od Louise Poggiho a pohotovým zakončením srovnal na konečných 1:1.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele