15. kolo
28.11.2015 20:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

GFCO Ajaccio - FC Lorient 1:1

Nečekaná vítězná série Gazéleku Ajaccio je sice u konce, bod proti letos velice dobře hrajícímu Lorientu však svěřenci Thierryho Laureye určitě berou. Minimálně proto, že znamená protažení neporazitelnosti na pět zápasů. Za hosty se opět prosadil nejlepší střelec ligy Benjamin Moukandjo..

Zpočátku sezony to vypadalo, že Gazélec poputuje rychle zase zpět do druhé ligy, nakonec si ale Korsičané překvapivě rychle zvykli a nyní už při své historicky první sezoně mezi elitou představují obávaného a nebezpečného soupeře. Pocítil to i Lorient, který mohl záhy prohrávat po centru Issiagy Sylly; ten ve vápně jen těsně minul hlavu natahujícího se Damiana Djakoviće. V další akci (18') však už domácí uspěli: Rodéric Filippi rozehrál rohový kop, na míč si počíhal Mohamed Larbi a přesnou ránou otevřel skóre.

Lorient nicméně vstupoval do utkání rovněž v dobré formě, před poslední (očekávanou) porážkou s PSG dokonce nepadl pětkrát v řadě, takže není divu, že se bretaňští hosté nevzdali a hned po půlhodině hry srovnali skóre. Byl u toho samozřejmě skvělý Moukandjo, který z puntíku potrestal nešťastnou ruku Sylly ve vlastním vápně. Kamerunský reprezentant se v probíhající sezoně prosadil už po jedenácté a nadále zůstává překapivě v čele střelecké tabulky.

Jestliže první půle nabídla alespoň několik zajímavých šancí (a dva góly), po změně stran jako by se veškeré tempo z trávníku vytratilo a zápas se spíše jen dohrával. Domácí Jacques Zoua sice dokázal propasírovat míč do sítě, jeho radost ale zhatil zdvižený praporek pomezního, který dobře viděl asistujícího Larbiho v ofsajdu. A to bylo vlastně vše. S bodem nebyl ani jeden tým vyloženě nespokojen a v závěru už se tak jen čekalo na finální hvizd.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele