5. kolo
13.09.2015 14:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

GFCO Ajaccio - AS Monaco 0:1

Pouze jedna jediná trefa stačila Monaku k tomu, aby si poradilo s Gazélecem Ajaccio. Ligový novic totiž jako jediný ze všech dvaceti celků stále ještě po pěti kolech čeká na první vstřelený gól.

Oproti minulé sezoně se sestava knížecího klubu změnila k nepoznání a možná i to lze označit za jeden z důvodů, proč si svěřenci Leonarda Jardima neporadili s dnešním soupeřem jednoznačnějším rozdílem. O vítězi tohoto duelu totiž rozhodl pokutový kop odpískaný poté, co domácí kapitán David Ducourtioux zasáhl centr Ivana Cavaleira rukou.

Exekuce se úspěšně ujal Fabinho, přestože si brankář Clément Maury vybral správnou stranu - 0:1. Na začátku druhé půle mohl vyrovnat Chorvat Damjan Doković, leč jeho nepříliš razantní pokus si cestu za záda krajana Danijela Subašiće nenašel. Na druhé straně potom skóroval hlavou čtyřiadvacetiletý Argentinec Guido Carillo, jenž je považován za nástupce Anthonyho Martiala, který na konci přestupového období zamířil do Manchesteru United. Carillův gól ale nemohl být uznán pro ofsajd.

Monacké mužstvo bylo v některých pasážích druhého poločasu pod velkým tlakem a Subašić se musel vyznamenat proti šanci Issiagy Sylly, a poté bylo třeba ustát velký počet rohových kopů (Gazélec jich celkem nasbíral 14). V závěru utkání už působili domácí lehce unaveným dojmem z toho věčného dobývání monacké svatyně, tudíž mohli po střelách Maria Pasaliće a Bernarda Silvy inkasovat další góly. Nestalo se, nicméně i těsná prohra drží Ajaccio na posledním 20. místě.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

no no 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

ASM už musí zabrat.

Tip: 2.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele