2. kolo
15.08.2015 20:00 CET
3 : 3
(1:3)

Reportáž

ES Troyes - OGC Nice 3:3

Velké drama bylo k vidění v Troyes, kde domácí nováček nakonec finální trefou Thiaga Xaviera ve 3. minutě nastavení urval s Nice alespoň bod za remízu 3:3. Hostující Les Aiglons opět herně přesvědčili, na výhru to ale ani tentokrát nestačilo. A to dokonce i přesto, že Troyes dohrávalo v deseti..

Zpočátku mělo ESTAC navrch. Jestliže Claude Puel po úvodní domácí prohře 1:2 s Monakem říkal svým svěřencům, aby v Champagne hráli lépe, úvodní minuty nabídly pravý opak - Mory Koné poslal centr nazdařbůh do vápna, Maxime Le Marchand zakiksoval, když jej nedokázal odklidit, a mladík Corentin Jean se tak mohl zmocnit míče a skvělým volejem k bližší tyči otevřít skóre. To se psala teprve třetí minuta.

O pár desítek vteřin později však Les Aiglons dokázali vyrovnat; pomohl jim k tomu domácí bek Jonathan Martins Pereira, který ve vápně nešikovně sestřelil Alassane Pléu a sudí Johann Hamelhad neměl jinou možnost, než ukázat na značku pokutového kopu. K jeho exekuci se postavil letní nováček Hatem Ben Arfa, suverénně propálil Denise Petriće a zaznamenal tak svůj první gól v černo-červeném dresu.

Utkání pokračovalo v divokém tempu i nadále: po čtvrthodině hry Nice dokonce vedlo, když hlavička Valere Germaina propadla až k Pléovi, někdejší mládežnický francouzský reprezentant zpracoval míč stehnem a parádním volejem k zadní Petrićově tyči otočil skóre. Zběsilou úvodní půlhodinu pak zakončil ostrý faul Chrise Mavingy na dnes skvělého Pléu, po němž domácí zadák viděl rovnou červenou kartu.

Nice tak mělo téměř 60 minut výhodu přesilovky. Využít se ji pokusil už ve 41. minutě (opět) Pléa, Petrić ale tentokrát dobře zasáhl. Hrdina zápasu však neřekl poslední slovo. Hned o minutu později vyslal výtečný centr do vápna, na bližší tyči si na něj naskočil Le Marchand a přesnou hlavičkou napravil svoje zaváhání před úvodní trefou. Do šaten tak šli hosté za příznivého stavu 3:1.

Po změně stran tlak Puelova týmu pokračoval; Ben Arfa však v 53. minutě střílel těsně vedle. A pak, zničehonic, Troyes 13 minut před koncem snížilo skóre - tuniský záložník Fabien Camus se probil přes bránícího Jeana-Michaela Seriho a překrásnou ránou z 20 metrů vymetl vingl hostující klece.

Pro domácí to byl jasný impulz - ačkoliv prakticky po celý zápas tahali za kratší konec, teď měli psychicky navrch a v samém závěru proto unavené hosty skřípli do defenzivy. Kouč Jean-Marc Furlan poháněl své šiky od postranní čáry stále kupředu, a tato hazardní taktika se nakonec skutečně vyplatila: ve finálních vteřinách našel Camus svým pasem Xaviera, který vyrovnal na konečných 3:3.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele