28. kolo
27.02.2016 20:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

EA Guingamp - Angers SCO 2:2

Sledovat Guingamp je v poslední době nejlepším lékem proti nudě. Po sedmigólovém thrilleru v Lorientu sehráli svěřenci Jocelyna Gourvenneca další napínavou přestřelku s Angers; tentokrát získali alespoň bod za remízu 2:2. Výsledek potěšil spíše hostující Les Scoïstes, kteří museli odehrát celý druhý poločas bez vyloučené opory Cheicka Ndoyeho..

vy Senegalský kapitán opustil hřiště ve 41. minutě už za stavu 1:1; úvodní přenádherný gól hostujícího Pierricka Capelleho (31') vymazal o osm minut později Sloan Privat. Domácí následně šli v přesilovce do vedení po proměněné penaltě Thibaulta Giresseho (66'), poslední slovo měl ale rovněž z desítky Billy Ketkéophomphone (79').

Angers dlouho bojovalo o Ligu mistrů, z posledních devíti ligových zápasů však prohrálo sedm a propadlo se do středu tabulky. Nicméně přestože ze svěřenců Stéphane Moulina nejde už takový strach jako pár měsíců zpátky, stále platí, že dokážou být nepříjemným soupeřem - jak se potvrdilo i dnes. Po nečekaně plynulé týmové akci se k míči dostal Capelle, jehož úchvatný volej zaplul za záda zkoprnělého gólmana Jonase Lössla.

Guingamp se nevzdal a málem vyrovnal prostřednictvím Brianda, který však trefil pouze břevno. Až napodruhé se domácí dokázali prosadit - Briand se tentokrát převtělil v asistenta a vyslal přízemní pas na Privata, který byl u zadní tyče včas a pohotovou dorážkou překonal brankáře Alexandre Letelliera. Ještě do konce poločasu pak přišla pro hosty další rána: Ndoye se pokoušel zpracovat těžký pas Benjamina Angouy, sudí Benoït Millot odpískal vysokou nohu a poslal mohutného záložníka pod sprchy.

Po změně stran se tak Angers zatáhlo do vlastního vápna a pouze pohotový Letellier držel jejich šance nad vodou (hlavně při nebezpečné ráně Giresseho). Když však Ismaël Traoré stáhl ve vápně pronikajícího Yannise Salibura, kouzlo hostujícího gólmana vyprchalo - proti Giresseho penaltě byl bezmocný. Sám Salibur následně ještě pálil z dobré šance mimo a zdálo se, že domácí v pohodě dokráčí ke třem bodům.

Les Scoïstes se však tuto sezonu prezentují zejména jako mimořádně bojovný tým, a dnešek to opět potvrdil. Navzdory početní nevýhodě dokázali v závěru vyvinout zoufalý tlak a střídající Arnold Bouka Moutou byl ve vápně faulován Jonathanem Martinsem Pereirou; míč si na bílý puntík postavil Ketkéophomphone, udržel nervy na uzdě a propasíroval svoji střelu pod Lösslovým tělem. 2:2.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele