8. kolo
27.09.2015 21:00 CET
1 : 4
(1:3)

Reportáž

AS Saint-Étienne - OGC Nice 1:4

ASSE si dělalo zálusk na to, jak bude nadále sebevědomě prohánět vedoucí PSG. Jenže místo toho mu OGC Nice připravilo opravdu nečekané překvápko.

Stade Geoffroy-Guichard poprvé stichnul v 5. minutě, když z levé strany centroval Ricardo Pereira a Vincent Koziello se náramně trefil z voleje, aby mohl v devatenácti letech zaznamenat svou první trefu v Ligue 1 - 0:1. Vedení však hostům vydrželo jen čtvrt hodiny, neboť po uplynutí této doby zahrávali Les Verts rohový kop.

Obrana jej odklidila pouze k číhajícímu Fabienu Lemoinemu, jenž se nerozpakoval a napálil balon do břevna, od nějž se odrazil k Loïku Perrinovi, který mohl vcelku pohodlně dorážet. Svěřenci Claudea Puela sice reklamovali ofsajd, ale rozhodčí Bartolomeu Varela branku uznal - 1:1. Za tři minuty přihrával Valentin Eysseric (hostující z Nice) Robertu Berićovi, ale toho v situaci jeden na jednoho vychytal Mouez Hassen.

Slovinský útočník si po půl hodině hry vytvořil ještě lepší pozici, ale zblízka trestuhodně minul. V závěru prvního poločasu tedy přišly na pořad večera chvíle Hatema Ben Arfy. Nejprve si jedním dotykem zpracoval balon, který k němu doletěl trochu se štěstím, aby jej tím druhým hned poslal do dolního rohu branky přihlížejícího Stéphana Ruffiera - 1:2.

Svou druhou trefu si bývalý hráč anglického Newcastlu schoval do nastavení první půle. Jednoduše se rozhodl obejít čtyři soupeřovi hráče a se štěstím se mu to i podařilo. Následná střela pravačkou přinesla jeho týmu dvougólové vedení - 1:3. Celkově se v této sezoně trefil osmadvacetiletý fotbalista už šestkrát, takže společně s Edinsonem Cavanim vévodí tabulce střelců.

Osm minut po změně stran se prosadil také Jean Michaël Seri. Co na tom, že se to neobešlo bez teče Loïka Perrina - 1:4. Po hodině hry se na Lemoinem vyfauloval Nampalys Mendy, jenže domácí jako by početní výhoda ještě více zaskočila. Místo toho se málem podařilo Ben Arfovi zkompletovat hattrick. Ruffier se ale do třetice zaskočit nenechal.

Zápas nedohrál ani Maxime Le Marchand, díky čemuž se stal osmým hráčem Nice z posledních jedenácti střetnutí s ASSE, který dostal červenou kartu! Ve vápně fauloval znovu Fabiena Lemoineho a kopala se penalta. Střídající Jean-Christophe Bahebeck však mířil nad zařízení a jen podtrhnul nevydařené vystoupení svého celku.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele