24. kolo
02.02.2016 19:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

AS Monaco - SC Bastia 2:0

Monako si po nepovedeném sobotním klání s Angers výrazně napravilo reputaci, před vlastními fanoušky skolilo Bastii celkem snadným způsobem a pojistilo si svou druhou pozici v tabulce. Hosté tak po minulém vítězství nad Lyonem dalšího favorita nepřekvapili a i nadále jsou ve statistice venkovních zápasů nejhorším týmem Ligue 1.

Domácí kouč Leonardo Jardim po minulém výprasku od nováčka soutěže přímo soptil. Jeho mužstvo ovšem o pár dní později našlo nejlepší možnou odpověď. Korsičané na Stade Louis II nekladli příliš velký odpor, v prvním poločase si vlastní branku vsítil Francois Modestó a Bernardo Silva ve druhém dějství pečetil konečné vítězství 2:0.

Hosté, vedení novým trenérem Francoisem Ciccolinim, se snažili v Monaku hrát prakticky obdobně jako proti Lyonu. Soustředění se na defenzívu a nechybování je vlastně jejich obvyklou taktikou, kterou ani proti favoritovi utkání nehodlali měnit. A zprvu se jim dařilo držet soupeře na uzdě.

Premiérový debut v základu Monaka si odbyl brazilský útočník Vágner Love, dlouholetá ikona CSKA Moskva, který mohl zužitkovat centr Dirara, nebýt nepřesného zakončení. O pár chvil později se ocitl ve stoprocentní možnosti Bernardo Silva, jenže jeho pokus dokázal jednoruč zlikvidovat gólman Leca.

Domácí se dočkali deset minut před přestávkou. Fábio Coentrao a Vágner Love chtěli po rohovém kopu na zadní tyči usměrnit míč mezi tři tyče, pod tlakem to ale za ně udělal Modestó, od něhož se balón odrazil do sítě. Bastia na tohle inkasování vůbec nezareagovala, naopak na druhé straně se v 73. minutě po přihrávce Dirara prosadil Bernardo Silva.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele