20. kolo
09.01.2016 20:00 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

AS Monaco - GFCO Ajaccio 2:2

Čekala se naprosto snadná výhra knížecího klubu. Monako díky nečekané ztrátě s GFCO Ajacciem přišlo o aktuální druhou pozici, přičemž alespoň bod mu musel zachraňovat vůbec svým prvním gólem v Ligue 1 obránce Ricardo Carvalho. Hosté právě díky jeho zásahu nakonec přišli o dvoubrankový náskok.

Korsičané i na půdě silného soupeře potvrdili, že ne nadarmo se stali podzimní štikou soutěže. Svěřenci Leonarda Jardima, poraženi jen jednou za posledních čtrnáct utkání, si proti tomuto sokovi žádnou blamáž nepřipouštěli. Své plány ale museli rozhodně přehodnotit. Neboť v první půli Gazélec předvedl perfektní kompaktní výkon.

A navrch k tomu přidal dva góly. O ten první se postaral již v 9. minutě Boutaïb, který si do šestnáctky správně načasoval náběh na centr z levé strany od Sylly a tvrdou hlavičkou překonal brankáře Subašiče. Ve 31. minutě skóroval z vyložené pozice Tshibumbu, který využil výborné kombinace Larbiho s Boutaïbem.

ASM se musel v tomhle duelu obejít bez Traorého, který minulý víkend nasázel v pohárovém klání s Beaulieu hned čtyři góly, a jako by jeho nepřítomnost na hřišti mužstvu v ofenzívě opravdu dost škodila. Domácím hodně pomohla nařízená penalta zkraje druhé půle. Fabinha fauloval Tshibumbu a sám postižený se pak z bílého puntíku nezmýlil.

Jardimův tým se na podzim mimochodem mohl pochlubit jednou zajímavou statistikou, a to 13 nastřelenými břevny. Nikdo v lize jich více nezaznamenal. To další přidal na lístek zhruba po hodině hry Guido Carrillo, jenž hlavou zamířil po pasu z pravé strany od Héldera Costy právě do horní brankové konstrukce.

Nakonec se domácím podařilo srovnat stav v 73. minutě a to zásluhou opravdu hodně slavnostního střelce. Centr z rohového čtvrtkruhu od Fábia Coentraa zamířil na zadní tyč, brankář Maury míč neodhadl a vyběhl zbytečně z brány, takže Ricardo Carvalho pak hlavou zamířil do poloprázdné svatyně.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele