32. kolo
12.04.2015 17:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Stade Reims - OGC Nice 0:1

Nice zvládlo veledůležitý záchranářský duel na půdě Remeše a po výhře 1:0 má na sestupovou zónu náskok šesti bodů. O třech bodech rozhodl svým prvním seniorským gólem mladíček Saïd Benrahma. Domácí naopak drží před pádem mezi poslední trojici pouze lepší skóre..

Dnešní zápas byl premiérou pro nového remešského kouče Oliviera Guégana, který ve funkci nahradil odvolaného Jeana-Luca Vasseura, a z tábora Nice zaznívaly před výkopem opatrné hlasy o možném pozitivním efektu tohoto kroku. Na hřišti to však vypadalo úplně jinak. Les Aiglons šli do vedení už v páté minutě, kdy Valentin Eysseric nacentroval z levé strany na Benrahmu, jehož hlavička zapadla za záda veterána Kossiho Agassy.

Pro Remeš to byl velký problém - tradiční klub má totiž v roce 2015 strašidelnou formu, díky absolutně nefunkčnímu útoku vyhrál jediné z posledních 12 utkání, a nyní musel navíc otáčet skóre. Ne že by se domácí nesnažili; Gaëtan Charbonnier však ve 38. minutě po zpracování Moukandjovy přihrávky pálil pouze do náruče připraveného gólmana Simona Pouplina. V závěru první půle pak Aïssa Mandi sice našel ve vápně Alexi Peugeta, střela mladého záložníka však mířila hodně mimo.

Největší šance Remeše přicházely přes prostor, který strážil Mathieu Bodmer; zkušený defenzivní štít ještě evidentně není zcela fit po zranění stehna, čehož domácí s gustem využívali. Nicolas de Préville se přes něj přehnal v 53. minutě, leč Pouplin byl pozorný a jeho ránu zlikvidoval. O chvíli později se de Préville rozhodl nacentroval na Fofanu, malijský obránce však hlavičkoval mimo.

Na druhé straně se pokoušel pojistit vítězství Grégoire Puel, syn hostujícího trenéra však dalekonosnou dělovkou z 30 metrů pouze nechal vyniknout Agassu. Fofana poté na brankové čáře odklidil nebezpečnou hlavičku Érica Bauthéaca a poradil si i s Puelovou dorážkou. Nice to však mrzet nemuselo, neboť díky výhře 1:0 vyšplhalo do první poloviny tabulky.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele